BOZÓT

Ellenzéki csürhe a Parlamentben, Füttyös Juhász a példakép

Közönséges huligánként, lényegében fizikai erőszakot alkalmazva, sípolva, hangoskodva próbált zavart kelteni a tehetetlen ellenzék. Ez nekik a demokrácia?
  • Szerző: Ripost

A nemzeti ünnepeket szétfütyülni próbáló politikai garázda, a "Füttyös Juhász" lett a Parlamentben a tehetetlen ellenzék példaképe.

 

Miután demokratikus eszközökkel impotensnek bizonyultak, lényegében a huliganizmus eszközeihez nyúltak, hogy megakadályozzák az önkéntes túlmunkáról szóló törvény elfogadását.

Elállták a levezető elnök, Latorcai János útját, hogy az emelvényről ne tudja levezetni az ülést, sípoltak, doboltak, bármi áron botrányt akartak.

De a házelnökség, Kövér László irányításával, túljárt az eszükön. Egy mozgó, drót nélküli mikrofon segítségével a saját képviselői helyükről láttak hozzá az ülés, illetve a soron lévő szavazások levezényléséhez.

A politikai csürheként viselkedő ellenzék ekkor a képviselőterem közepére rohant, és ott zajongott tovább. A zavarkeltésben élen járt Tordai Bence, a közismert politikai zavarkeltő, és Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc jobbkeze és bábja. Sokra nem mentek, a fideszes képviselők, Rogán Antal, Gulyás Gergely, Kocsis Máté és a miniszterelnök Orbán Viktor felállva védték az ülést levezető elnököt.

Ezután őket próbálták meg provokálni, az arcukba nyomva a mobiltelefonokat.

Viselkedésük leginkább garázda focihuligánokra emlékeztetett. Mindezek ellenére nem tudták megzavarni a szavazás menetét, tehetetlen kínjukban összevissza zajongtak, sípoltak, sőt volt, aki szirénázott.

Az ellenzéki csürhe mindenféle demokratikus szabályt felrúgva, józan eszét elvesztve gyalázta meg az Országgyűlés méltóságát.

És ezeket olvastad már?