BOZÓT

Drón csempészi a fogamzásgátlót a lengyel határon

Egy csoport nőjogi aktivista megelégelte, hogy Lengyelországban tiltott az esemény utáni tabletta. Lehet, hogy a fogamzásgátló végül egy mezőn landol és megeszi egy gyanútlanul legelő tehén?
címkék:

 A „Nők a Hullámon” nevű csoport megelégelte, hogy a mélyen katolikus Lengyelországban hatóságilag tiltott az esemény utáni tabletta - írja a The Telegraph. Abortusz is csak akkor engedélyezett, ha az anya élete veszélyben van, vagy nemi erőszak áldozata lett.

Harcos feministák tablettáznak

A szigorú szabályok ellenére évente több mint 50 ezer terhesség megszakítás történik titokban, amibe többen bele is halnak. Sokan nem értenek egyet ezzel a gyakorlattal, az elszánt feministák szerint ez a jogi környezet elavult az  Európai Unióban.

A csempészáru most  a hétvégén indul egy keletnémet kisvárosból a lengyel határ közeléből. A tervek szerint, körülbelül 10 kilónyi tablettát fognak átreptetni. A szervezők nem kívánnak konfrontálódni a hatóságokkal, a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a kialakult helyzetre. Mivel most fognak először drónt alkalmazni, nem tudják, miként reagálnak majd a lengyel hatóságok.

„Kíváncsian várjuk mi fog történni” – jegyezte meg a mozgalom vezetője. Hogy hova és kinek küldik az esemény utáni tablettákat, nem tudni. Valószínűleg az egész akció nem több puszta figyelemfelhívásnál. Lehet, hogy a fogamzásgátló végül egy mezőn landol és megeszi egy gyanútlanul legelő tehén?

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?