BOZÓT

Döntött a bíróság: fizethet a multi a magyar kisvállalkozásnak

Nem fizette ki a Bridgestone a szerződés szerinti teljes járandóságot egy magyar, tolmácsokat közvetítő cégnek, ezért a világ legnagyobb gumigyárának rendeznie kell a tartozását.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A tatabányai városi bíróság ítéletében kimondta, hogy a Bridgestone nem fizette ki a szerződés szerinti teljes járandóságot egyik magyar alvállalkozójának, az Inter Lingua fordítóirodának.

Az ítélet értelmében a Bridgestone-nak hétszámjegyű összeget, jelentős késedelmi kamatokat és ügyvédi munkadíjat kell kifizetnie tizenöt napon belül a magyar kisvállalkozás részére.

Az Inter Lingua közleményben állítja: a gumigyártó cég elleni jogi folyamat azzal indult, hogy a Bridgestone megtagadta a magyar alvállalkozó által elvégzett munka kifizetését, a követelésről tárgyalni sem volt hajlandó és a levelekre, megkeresésekre sem válaszolt. A magyar kisvállalkozás csak ezt követően fordult a bírósághoz.

Első fokon a tatabányai bíróság részben megalapozottnak ítélte az Inter Lingua igényét a Bridgestone-nal szemben, és a vitatott összegek közel felét megítélte az cégnek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezt a forralt bor receptet mindenki elkéri!
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?