BOZÓT

Donald Trump: soha nem hirdethetünk totális győzelmet a koronavírus fölött

Donald Trump látott bizonyítékot a kapcsolatra a koronavírus és a vuhani laboratórium között. Az amerikai elnök ezt a Fehér Házban csütörtökön este tartott sajtókonferenciáján jelentette ki.
  • Szerző: Ripost

Trump amerikai elnök hangoztatta: szerinte az Egyesült Államok soha nem hirdethet „totális győzelmet” a vírus felett, hiszen túl sokan haltak bele. Mint mondta, azt tekinti majd győzelemnek, ha a vírus eltűnik és az amerikai gazdaság teljesen talpra áll.

Trump elnök konkrétumokat nem tárt fel az említett bizonyítékokról a kínai labor és a koronavírus elterjedése között, de közölte: büntetővámokat tervez bevezetni Kína ellen.

Szintén csütörtökön azt közölte az összes amerikai hírszerző szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI), hogy a koronavírust nem ember állította elő és nem genetikailag módosított kórokozó – de azt hangsúlyozzák, hogy vizsgálják, a vírus nem egy kínai laboratóriumból szabadult-e ki véletlenül.

Donald Trump csütörtök este elmondta: Washington megkötötte a részleges kereskedelmi megállapodást Pekinggel, de ez most másodlagos kérdés azok után, ahogyan Kína szerinte a járványügyet kezelte.
Elmondta, hogy a kormányzat további lépéseket tesz az idősek védelmében. A Szövetségi Katasztrófa-elhárítási Ügynökség (FEMA) védőfelszereléseket, védőköpenyeket, szájmaszkokat küld majd valamennyi regisztrált állami idősotthonba. Napokon belül 15 400 ilyen intézmény kap segítséget. Ezen kívül további 81 millió dollárt juttatnak az idősotthonokban és rehabilitációs központokban végzendő ellenőrzésekre.
A hét végére idősotthonokat érintő új szabályozás megjelentetését is ígérte. Ennek értelmében ezeknek az intézményeknek a koronavírusos fertőzéseket és a vírustesztek adatait azonnal jelenteniük kell az országos járványügyi és betegségmegelőzési központnak (CDC).
Az idősotthonokkal kapcsolatos feladatok egyeztetésére és irányítására létrehoznak egy bizottságot, amelyben orvosok és kutatók, betegjogi szakemberek és az otthonokban élők kapnak helyet – jelentette be Trump.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?