BOZÓT

Csótánynak nevezték és el akarják törni a magyar újságíró kezét

Kártékony csótány, eltöröm külön-külön minden ujjadat, ígérte az őt bíráló újságírónak a begőzölt riportalany. Sőt még egy kéztörést is beígért.
címkék:

Úgy tűnik, mindenkinek elment a józan esze. Tegnap előtt Sarka Kata vádolta meg feketemágiával Bálint Antóniát, most meg egy  úgynevezett komoly embernek, egy színházi rendezőnek szállt el az agya.

Kártékony csótány!

Mert azt találták neki mondani,hogy nem tud rendezni, illetve  mert megjelent róla egy lesújtó kritika. A kultúrember úgy válaszolt, mint egy berúgott valóságshow sztár. Éppen olyan lábszagúan, sőt lényegében bűncselekményt elkövetve!
A címzett Koltai Tamás szinikritikus, aki bizony gyakran fanyalgó, sőt gonoszkodó kritikáiról ismert.

"Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád kártékony csótány. Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!

Szóvak kártékony csótány és tíz darab eltört ujj. No szép. A fenyegető üzenet Radnai Márktól, a 011-Alkotócsoport vezetőjétől származik.

Még egy kéztörést is beígért!

De ez még nem minden. Később Radnai még rátett egy lapáttal és azzal fenyegetett meg egy újságírót, hogy eltöri a kezét.

 

A kérdéses darabot azonnal levették a műsorról, a színház elhatárolódott a fenyegetőző rendezőtől.
 "A színház, és a 011-ALKOTÓCSOPORT Closer című produkciója bizonytalan ideig szünetel.

Mindenki gyorsan elhatárolódott

Radnai Márk rendező olyan stílusú üzenetet küldött Koltai Tamás kritikusnak, amely minden színházetikai, és alapvető emberi normát megsért. A szólás szabadsághoz való jog színházunk egyik legfőbb alapelve. Ebbe természetesen éppúgy beletartozik egy kritikus vagy néző negatív véleménynyilvánítása mint az erre adott dühös alkotói reakció, de

a fizikai fenyegetőzés minden formája számunkra elfogadhatatlan.

Ezért addíg amíg Radnai Márk nyilvánosan bocsánatot nem kér Koltai Tamástól, az Átrium Film-Színházban semmiféle előadása nem szerepelhet.

Azt hiszi csak a stílus a baj

A fenyegetőző Radnai Márk is reagált a történtekre.

Kedves Mindenki!
Koltai Tamásnak írt privát üzenetem (amit ő közzé tett) stílusáért és tartalmáért is elnézést kértem tőle, még mielőtt láttam volna hogy megosztotta. De! A hirtelen felindulásom tárgya nem Koltai Tamás kritikája volt(!), hanem egy a munkáltatómmal zajlott privát telefonbeszélgetés, miszerint én nem tudok rendezni, és jó lenne ha valaki megtanítana. Ez szerintem nem korrekt. Főleg nem annak mondani aki munkát ad. Nem etikus. Nem hiszem hogy kritikusi feladat.

A stílusomért elnézést kérek, utólag is.

De már megtettem privát levélben is."

Úgy tűnik, hogy jól elvannak a magyar "értelmiség" tagjai. Nem tudják megkülönböztetni a stílust a kéztöréssel való fenyegetőzéstől.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?