BOZÓT

Bottal verte szét egy ember arcát a Jobbik elnöke, a mozgássérült férfi képtelen volt elmenekülni

Bottal és kábeldarabokkal verte szét egy mozgássérült férfi arcát Sneider Tamás a Jobbik elnöke. A Ripost megszerezte a gondosan titkolni próbált ügy aktáit. A bíróság jogerősen börtönbüntetésre ítélte Sneidert a súlyos bûncselekmény miatt.
  • Szerző: RIPOST

Saját bandája - 20-25 erőszakos, agresszív újnáci - élén, őket hergelve rontott rá Sneider a gyanútlan áldozatra.

Mondhatni, példát mutatva, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdte a földön fekvő mozgássérült embert, majd  többedmagával összerugdosta. Az arcára "mentek", eltörték az orrcsontját is.

A Jobbik elnök bűnöző múltját egy, a Bőrfejűek címet viselő, külön róla szóló kriminológiai tanulmány is feldolgozta, amiből részletes bizonyítékokkal alátámasztva kiderül, hogy Sneider már nagyon fiatalon rajongott a nácikért.

(A Jobbik elnök máig kitart nézetei mellett. Újdonsült, nem az első felesége még 2 éve is Hitlert éltetve "bolondozott" a saját esküvőjükön. Heil Hitlerrel köszöntgette a násznépet.)

 

Sneider nevéből kiindulva SS-nek nevezték magukat

Az irányítása alatt működő bőrfejű banda tagjai a nemzetiszocialisták iránti tiszteletből választottak maguknak olyan beceneveket, mint: Mengele, kis Hitler, Fritz, Führer. Õt magát egyszerűen csak Roy-nak, azaz Királynak kellett szólítani. (Még 2 évvel ezelőtti esküvőjén is is így kellett nevezni, külön névjegykártyát is készítettek "ROY"-nak.)

A  %% által megszerzett korabeli  jegyzőkönyvek rögzítik, hogy 1990. szeptember 14-én az egri Dobó téren, a szüreti mulatság forgatagában gyülekezett a Sneider-rohamosztag.

Sneider nevéből kiindulva ők is SS-nek nevezték magukat. Sneider- Schutzstaffel - Sneider-Védőosztag hangzott a csatakiáltás.

Noha a rendőrök előzetesen megpróbálták elvenni tőlük az ütő- és szúrószerszámokat, mégis felfegyverkezve indult el Sneider Tamás vezetésével a kétszáz(!) fős banda, katonai alakzatban a csebokszári lakótelep felé.

A náci jelszavakat skandáló kórust maga Sneider Tamás vezényelte. Fényképek és videófelvételek sora készült arról, amint felfegyverkezve randalíroztak a csebokszári lakótelepen.

A következő év tavaszán Sneider egyik alvezére Cs. Péter egy majálison úgy fejbe rúgott egy pecsenyesütőt, hogy az maradandó károsodást szenvedett, és később agydaganatot diagnosztizáltak nála.

Botokkal kábeldarabokkal törték szét az áldozat arcát

Ugyancsak Sneider vezetésével alakult meg 1991 szeptemberében a szintén náci tanokat hirdető September Skins nevű szervezet, amelyben az újnáci rohamosztagok felépítését és működését szintén a Jobbik későbbi elnöke irányította.

25-30 fős csoportokban, botokkal, kábeldarabokkal és baseballütővel indultak esténként portyázni. A jegyzőkönyvek szerint 11 erőszakos cselekményt követtek el.

Ehhez az időszakhoz kötődik Sneider súlyos büntetőügye is. 1991. október 14-én a mozgássérült F. Béla a moziból kifelé jövet akadt össze a Sneider által vezetett húszfős újnáci rohamosztaggal.

Miután belekötöttek, a mozgássérült férfi próbált volna elmenekülni, de a sérült lába miatt erre képtelen volt. Sneider és nyolc társa náci jelszavakat üvöltözve a földre küldte, majd botokkal és kábeldarabokkal hosszú időn át ütötte és rúgta. Tudatosan az arcát akarták szétverni.

 

Szó szerinti idézet a vádiratból:

"Az üldözés során F. Bélát a Sneider Tamás (I. rendű vádlott) vezette csoport utolérte, majd F. Bélát Sneider Tamás leütötte. Amikor a sértett földre került, az I. rendű vádlott és a társaságában levő személyek F. Bélát kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdték, majd a földön fekvő sértettet összerugdosták." Közben Sneider és társai ezt kiabálták:

"büdös cigányok, rohadjatok a kurva anyátokba, büdös tőletek a levegő, mocskos cigányok dögszagúak vagytok."

A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, arcát szétverték, az orrcsontját is eltörték. A vádiratban és az ítéletben az áll, hogy Sneider Tamás és társai  ezen az eseten túl is sorozatosan olyan köznyugalmat megzavaró bűncselekményeket követtek el, amelyek országos közfelháborodást váltottak ki.

Mivel Sneider végül beismerte vezető szerepét és a cigányverést, mindössze 8 hónap(!) börtönt kapott 3 évre felfüggesztve. 

A túlságosan enyhének tartott ítélet nagy felháborodást keltett a kilencvenes évek elején, még maga az Élet és Irodalom is dühös cikket közölt az ügyben.

Háborogtak azok a ma már rövid emlékezetű baloldali politikai körök, élükön Heller Ágnessel, amelyek mostanában már  a barbár bűncselekményt elkövető Sneider és az általa  vezetett Jobbik politikai barátságát keresik.