BOZÓT

Borzalom fényes nappal Budapesten, a Keleti pályaudvarnál

Sétálóutcává alakították a budapesti Keleti pályaudvar felé eső utolsó utcaszakaszt. Négy éve lekövezték és fákkal ültették be, mégsem lett az összkép kellemes. A Bethlen Gábor utca szeméttől bûzlik, és rengeteg a hajléktalan.
  • Szerző: Ripost

Ennyit ért a felújítás? Mindennap rengetegen járnak a Keletinél, vidékiek és budapestiek, és csak hulladékkal találkoznak! Állandó problémát okoz a szemét: mint a férfifodrászat tulajdonosától megtudtuk, hiába söpörnek fel reggelente és ürítik ki napi egyszer a kukákat, ez semmit sem ér. Szerinte nagyobb volt a tisztaság akkor, amikor az utcán még autók jártak.

Ma mindennapos látvány a kukákon túlcsorduló szemét, az eldobált ételmaradék, a fák tövében pedig rengeteg a cigarettacsikk. Hiába vannak köztéri szemetesek, sokan egyszerűen csak eldobják az üdítős poharakat, üres zacskókat. Néhány társaság reggeltől estig az utcai padokon ül, de arra sem veszik a fáradságot, hogy a kukáig elsétáljanak a szemetükkel. Így lesz egy gyönyörű utcából koszfészek Budapesten… További részletek a szerdai Ripostban!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?