BOZÓT

Bármi áron ránk erőltetnék a migránsokat: Itt az új kvótarendszer

Diplomáciai források szerint már körözik az országok között az új migránskvótáról szóló határozati javaslatot. Első lépésben legalább 10 ezer migránst akarnak ránk erőltetni... És ez csak a kezdet lenne...
  • Szerző: Ripost

 Kötelező jellegű áthelyezési kvótákat tartalmazna a jövőben az új dublini menekültügyi szabályozás! Az erről szóló javaslatot az Európai Unió soros bolgár elnöksége már benyújtotta - közölték kedden bennfentes diplomáciai források.

Eszerint minden uniós országra vonatkozóan megállapítanának egyfajta határértéket a népesség, a bruttó hazai termék és az előző évben benyújtott menedékkérelmek száma alapján, és ha az érkezők száma adott esetben meghaladja ezt a "tűréshatárt", akkor 

életbe lépne egy új kvótarendszer vagyis azokból az országokból, ahol túl sok migráns van, más tagállamokba telepítenének át - tájékoztattak névtelenséget kérő tisztségviselők.

       A kiszivárgott információk szerint a tagországoknak a számukra előírt kvóták legkevesebb 75 százalékát kötelező lenne teljesíteniük, a maradék azonban kiváltható lenne alternatív intézkedésekkel, például egyfajta, menekültenkénti 30 ezer eurós (9,4 millió forint) "szolidaritási hozzájárulás" megfizetésével, vagy  EU-n kívüli migránsok betelepítésével.

Számítások szerint a Magyarországra a 2017-es adatok alapján legkevesebb évi tízezer migránst kellene azonnal betelepíteni, de az EU-ba belépő migránsok számának növekedésével ez a kvóta folyamatosan nőne.

    Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten kijelentette, hogy az EU új migrációs javaslata elfogadhatatlan a kormány számára. Leszögezte: az uniónak végre nem az elosztást, hanem a határvédelmet kellene a gondolkodása középpontjába helyeznie.

És ezeket olvastad már?