BOZÓT

Állatkínzás a pesti kávézóban, a szakemberek is megdöbbentek

A kávézóban beteg állatokat szolgáltak fel a vendégeknek és "humánusan" fagyasztóba ölték őket.
  • Szerző: Ripost

Kiszállt a hatóság a Bartók Béla úti ExZootic Caféba, és azonnal bezárták!

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya összevont ellenőrzésre jelent meg az állatos kávézóban, vagyis az állategészségüggyel, és az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek vizsgálódtak egyszerre – tudta meg a hvg.hu.

A helyszíni ellenőrzés során olyan hiányosságokat tártak fel, amelyek miatt a hatóság szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az egység működését – közölte a kormányhivatal. A hiányosságok pótlására határidőt adtak, a kávézó kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra.

Ahogyan azt a %% is megírta: a kávézóban korábban már jártak az állatvédők. Akkor azzal szembesültek, hogy szinte kínozzák az állatokat azzal, hogy a vendégnek kiviszik a kávé mellé őket. De egyesek még sokkal rosszabbul végezték: a „humánusság” jegyében a beteg állatokat a fagyasztóba tették meghalni.

A kávézóban az állatokat pedig nemcsak a hatósági állatorvosok vizsgálták meg, hanem az Állatorvostudományi Egyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszékén dolgozó állatorvosok is. „Az állatok további bemutatásához feltételeket szabtak, például egyes terráriumokban egymással versengő fajokat tároltak, melyeket szét kell választani, a terráriumokat zárhatóvá kell tenni” – írta a portál.

És ezeket olvastad már?