BOZÓT

A szocialisták jól kitoltak a Jobbik elnökével

Egy jogerős ítélet szerint szkinhednek lehet nevezni Sneider Tamást. Az ítélet az után született tavaly, hogy a Jobbik elnöke beperelte Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt, aki egy tévéinterjúban szkinhednek nevezte. A szocialisták ma már szemet hunynak a náci múlt felett...
  • Szerző: RIPOST

Sneider Tamás egy maffiaszerű szkinhedmozgalom vezetőjeként ütlegelt egy cigány embert - emiatt Sneider nevezhető szkinhednek... Mindezt egy tavaly jogerőre emelkedett bírósági ítélet mondta ki, amely az után született, hogy a Jobbik elnöke beperelte Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt, aki egy korábbi tévéinterjúban szkinhednek nevezte - írja a lokal.hu.

Továbbra is úgy hiszem, hogy egy rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményért felfüggesztett börtönre ítélt, Roy nevű szkinhednek nincs helye a magyar közéletben

 

– erősítette meg említett nyilatkozatát akkoriban Ujhelyi a Népszavának.

Nagyot fordult azóta a világ, hiszen az MSZP-t ma már nem zavarja a Jobbik náci múltja.

– Szövetségi politikánk nem esküvőkön dől el – reagált például Hiller István, a párt választmányi elnöke, miután nemrég kiderült, hogy Sneider felesége 2016-ban náci karlendítéssel üdvözölte lakodalmukon a násznépet.

Maga Ujhelyi is az ellenzéki összefogás kapcsán az év elején arról adott ki közleményt, hogy „több a zászló, egy a tábor”.

A baloldal próbálja szalonképessé tenni a rasszizmust és az antiszemitizmust

– reagált a Jobbik és a baloldal közeledésére a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Hozzátette: A közéletben nincs helye annak, aki ilyen gyűlöletcselekményt követ el.

Sneidert az 1990-es évek elején nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, amiért szkinhedtársaival együtt megvert egy mozgássérült roma férfit. A %% által idézett vádirat szerint az áldozat nyolc napon túl gyógyuló súlyos arccsonttörést szenvedett, miután kábeldarabokkal ütlegelték és összerugdosták.

A Jobbikban egyébként nincs következményük a rasszista tetteknek: a zsidó nő megverésével dicsekvő Szávay István ugyanúgy a mai napig országgyűlési képviselő, ahogy Sneider is maradt a párt élén.

És ezeket olvastad már?