BOZÓT

A Soros-egyetem nem határolódik el az Orbán halálát kívánó professzornőtől

A botrányos kijelentés a mai kormányinfón is szóba került. Azzal, hogy a CEU egy szót sem szól az ügyben, azt a látszatot kelti, hogy egyetért vele.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Soros-egyetem, a CEU szabályosan a homokba dugta a fejét az Orbán Viktor halálát kívánó professzornő ügyében.

A botrányos kijelentés a csütörtöki Kormányinfón is szóba került. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a professzornő kijelentése teljesen elfogadhatatlan, de az még inkább elfogadhatatlan, hogy az egyetemnek nincsen véleménye róla.

Mint ismeretes A V4NA nemzetközi hírügynökség tette közzé, hogy Kovács M. Mária, a Soros-egyetem történészprofesszora a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán olyan bejegyzést tett közzé a Facebookon, melyben Orbán Viktor miniszterelnök halálát kívánta, a korábbi lengyel elnököt ért katasztrófára utalva.

Kovács M. Máriáról azóta kiderült, hogy „civilben” ellenzéki aktivistaként tevékenykedik, magyarán egy Soros-katonáról van szó.

Az Origo megkereste  Kovács M. Máriát és a Soros-egyetemet is. Az érintettől azóta sem kaptak választ, ám a CEU megkésve reagált megkeresésükre. Azt írták, hogy nem kívánják kommentálni munkavállalójuk megjegyzését.

A Soros-egyetem tehát nem hajlandó elhatárolódni a mások halálát kívánó tanáruktól, és ennek semmilyen negatív következménye nem lesz Kovács karrierjére nézve.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?