BOZÓT

A libás Bajnai jobbkeze: A szennyvíziszap- és a Hajdú-Bét-botrány főszereplője ugyanaz

Különös összefüggésekre derült fény a mindenkit megdöbbentő, Magyarországot szinte elárasztó szennyvíziszap-behozatal ügyében.
  • Szerző: Ripost

Mint ismeretes, a híres-hírhedt, az MSZP-hez ugyancsak köz elálló Bajnai-féle Wallis érdekcsoport egyik „alvállalata”  felelős az Európai Unió által sajnos nem tiltott, elképesztő mennyiségű bűzös szennyvíziszap-behozatalért.

Most azonban az is kiderült, hogy a szennyvíziszapbotrány főszereplője volt Bajnai jobbkeze a 9 ember öngyilkosságával végződő libás botrány, a Hajdú-Bét felszámolásakor is. Az öngyilkosságokat még a szocialista képviselő, Karsai József is számonkérte a Bajnai-Winkler klánon az MSZP frakcióban.

 Éveken át emiatt a szörnyű gazdasági tragédia miatt nevezték keserűen Libás Bajnainak a szocialisták utolsó miniszterelnökét.

Nos, a több száz család elnyomorodását, tönkremenetelét okozó Hajdú-Bét felszámoláskor a Wallisnál mindvégig Winkler Gyula volt Bajnai közvetlen helyettese! Az a Winkler, akiről most kiderült, hogy a nagyüzemi szennyvíziszap iparszerű behozatalért is felelős!

Winkler mindig is a leghűségesebb fegyverhordozója volt Bajnainak. (Előbb a Bizományi Áruházak, a BÁV vezérigazgatója volt, ezután lett Bajnai helyettese a Wallisnál)

Amikor a korábbi miniszterelnök új párt alapításával próbálkozott, Winkler nyomban sok millió forinttal sietett régi patrónusa és főnöke segítségére. A Fidesz akkori szóvivője, Zsigó Róbert állítása szerint ez a pénz is a tönkretett libatenyésztő családoktól származott. A korabeli újságcikkek 6 milliárd forint offshore cégeken történő kimenekítéséről írtak.

Winkler Gyula követte Bajnait a miniszterelnökségre is, ahol a gazdasági válságkezelés kapcsán adott tanácsokat.

Egyenesen innen ejtőernyőzte 2009-ben Bajnai és a Wallis a szennyvíz és hulladékiparba. Közvetlenül a Parlamentből, a miniszterelnökségről! Ekkor láthatták meg a szocialisták a szennyvíziszap-behozatalban a nagy üzleti lehetőséget.

Winkler tehát a Bajnai melletti főtanácsadói állást cserélte el sokak meglepetésére még a bukás előtti őszön, 2009-ben a homályos nevű Energetikai és Ipari Befektetések Zrt. vezetői posztjára. A HVG már ekkor megírta, hogy a cég valójában jól jövedelmező hulladékgazdálkodással foglalkozik majd…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?