BOZÓT

80 millióért takarítottak a migránsok után, de Kocsis Mátét zaklatták...

Végül felmentő ítélet született abban a perben, amit a Soros György pénzelte Helsinki Bizottság indított a 8. kerületi polgármester ellen. Csak mert bírálni merte a frissen felújított parkot tönkretevő migránsokat!
  • Szerző: Ripost

A spekuláns pénzén működő szervezet képes volt bíróságon megtámadni a polgármestert, csak mert szóvá merte tenni a tűrhetetlen állapotokat. Az ügyben ma született elsőfokú ítélet.

A Fővárosi Törvényszék elutasította a megismételt elsőfokú eljárásban a  Soros György pénzelte Magyar Helsinki Bizottság keresetét abban a személyiségi jogi perben, amelyet a VIII. kerületi önkormányzat és Kocsis Máté fideszes polgármester ellen indítottak egy Facebook-bejegyzése miatt, miután migránsok jelentek meg 2015 nyarán a józsefvárosi II. János Pál pápa téren.

Mint ismeretes, tavalyelőtt nyáron, amikor a Keleti pályaudvart és környékét  az utcán élő migránsok ezrei lepték el, valóságos sátorváros jött létre a közeli II. János Pál pápa (korábbi Köztársaság) téren is.

A játszótér volt a vécé...

A  nemrég felújított parkot ellepő, szemetelő, a játszótéren a gyerekek homokozójában dolgukat végző, komoly károkat okozó migránsok tűrhetetlen állapotokat teremtettek.

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester az elképesztő, közegészségügyileg is vállalhatatlan állapotok láttán indulatosan kifakadt.

Ezt írta ki a Facebookra:

"A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkretették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen. Ezért a mai napon határozottabb fellépésre utasítottam a közterület-felügyelőket, és ugyanerre kértem a rendőröket is. Meg fogjuk védeni a közvagyont és minden törvényes eszközzel garantálni fogjuk a józsefvárosiak biztonságát!

Ekkoriban már több ezer, többnyire afgán migráns táborozott a téren,  a maga, nemegyszer törzsi, szokásainak megfelelően.

80 millióba fájt

A 8. kerület a migránsok távozása után láthatott csak neki az okozott károk kijavításának, a közegészségügyet veszélyeztető, sőt járványveszéllyel fenyegető helyzet felszámolásának. Mindenki felszisszent a végén, hogy milyen sokba került mindez! A nemrég felújított park helyrehozatala végül ugyanis 80 milliójába fájt a nem éppen jómódjáról híres "nyóckernek".

 

Nagy magyar közröhej...

Ráadásul ezután elképesztően abszurd okoskodás vette kezdetét! A parkot tönkretevő, telepiszkító migránsok helyett - akik persze már odébbálltak - az áldatlan állapotok ellen kifakadó polgármester ellen indult eljárás!

A Magyar Helsinki Bizottság jelentette fel Kocsis Mátét, mert, indoklásuk szerint, az egyenlő bánásmódról szóló törvény tiltja a zaklatást, azaz a megfélemlítő, ellenséges, megszégyenítő környezetet kialakító magatartásokat.

Okoskodásuk szerint a polgármester a bejegyzésével megszégyenítette, sőt megfélemlítette(!) a gyerekjátszóteret közvécének használó, a parkban 80 milliós kárt okozó migránsokat!

Azt követelték, hogy Kocsis távolítsa el a kifogásolt bejegyzést és nyilvánosan kérjen bocsánatot azoktól a migránsoktól, akik akkor már ki tudja, hol, melyik nyugat-európai országban jártak... Közröhej, mondanák erre az egykori Köztársaság téri vagányok...

 

Kit érdekel a fertőtlenített homokozó?

A polgármester meddő szócséplésnek tartotta az ügyet, és kérte, hogy  peren kívül rendezzék. Ez azonban nem sikerült, mert nem tudtak egy közös szövegben megegyezni.

A Helsinki Bizottság (amelyből  folyamatos szereptévesztés miatt egyik alapító tagja is kilépett) szerint a polgármester posztjában szereplő kijelentések

„általánosítóak, így alkalmasak lehettek arra, hogy sértsék a migránsok, mint társadalmi csoport méltóságát.”

Hogy ebből az érvelésből mit értenének a 80 millióért helyrehozott park használói, a környék lakói? Valószínűleg cifra káromkodásra fakadnának és megköszönnék, hogy a sok millióért fertőtlenített homokozóban  azóta már ismét játszhatnak a gyerekek...

Időközben megszületett az elsőfokú bírósági döntés:

A józsefvárosi önkormányzat és Kocsis Máté polgármester nem követtek el zaklatást menekültek ellen – így döntött a Fővárosi Törvényszék első fokú, nem jogerős ítéletében.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?