BOZÓT

10 milliót kaszáltak a buliból kiszálló Jobbik politikusok

Miközben azt állították, hogy különböző zûrös ügyek, például egy zsidó nő állítólagos megverése miatt már lemondtak képviselői mandátumokról, valójában az időt húzták és maradtak parlamenti képviselők. Kellett a zsuga.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nagyjából 10 millió forintot keresett a Jobbik azzal, hogy két képviselője, az arannyal összefüggő gazdasági bűncselekményt elkövető Staudt Gábor és a zsidózó Szávay István valójában csak hetekkel később mondott le, és adta vissza mandátumát, mint ahogy azt bejelentette. fedezte fel az Origo.

Ez az összeg a működési, ellátási, alkalmazotti és frakcióbérkeretből, valamint a 10% tartalék révén jön össze. Nagyon jól járt a két képviselő az időhúzással, hiszen a zsidózó Szávay közel 2,5 millió forint, míg a gazdasági bűncselekménnyel - aranycsempészettel -kapcsolatba hozott és ezért távozó Staudt 1,6 millió forint tiszteletdíjat tehetett zsebre a január 31-i tényleges lemondásig. És akkor nem beszéltünk még a közel kétmilliós költségkeretről.

A Jobbik két vállalhatatlan botrányba keveredett képviselője, az arannyal kapcsolatban elkövetett költségvetési csalással kapcsolatba hozott Staudt Gábor és a zsidó nő megverésével dicsekvő Szávay István azért húzta a lemondását hosszú ideig még a bejelentése után, hogy a Jobbik többmilliós támogatáshoz jusson, és ők is felvehessék még a fizetésüket. 

Mindent egybevetve közel 10 millió forintra jött ki az összeg – ennyit nyert a Jobbik a lemondás szabotálásán. 

A zsidózása miatt lemondott Szávay István 2 449 724 Ft tiszteletdíjat vágott zsebre azáltal, hogy decemberben és januárban még képviselő volt. 

Az egyéb juttatásokra vonatkozó kerete erre a két hónapra – üzemanyag-elszámolás nélkül – mintegy 1 960 200 Ft volt. Ha valóban benyújtja a lemondását akkor, amikor azt Facebook-oldalán bejelentette, akkor számításaink szerint legfeljebb 94 848 Ft keretösszeget vehetett volna igénybe, azaz így 1 865 352 Ft-os keretösszegtől esett volna el.

De jól megjutalmazta még magát az arannyal összefüggő gazdasági bűncselekményt elkövető Staudt Gábor is. Amennyiben Facebook-bejegyzése napján – december 18-án – benyújtja lemondását, akkor december és január hónapra összesen 1 617 868 Ft tiszteletdíjtól esett volna el.

Az egyéb juttatásokra vonatkozó kerete a két hónapra – üzemanyag-elszámolás nélkül – mintegy 1 960 200 Ft volt. Ha aznap benyújtja a lemondását és visszaadja mandátumát, akkor számításaink szerint legfeljebb 569 090 Ft keretösszeget vehetett volna igénybe, így legalább 1 391 110 Ft-os kerettől esett volna el.

címkék:
És ezeket olvastad már?