INSIDER

Botrány egy budapesti iskolában, ezt etették meg társai a 11 éves lánnyal

A kislányra több gyerek támadt rá és durva dolgokat műveltek vele.
  • Szerző: Ripost

Döbbenetes dolgokat művelhettek egy 11 éves kislánnyal a társai egy budapesti iskolában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Édesanyja elmondása szerint Csenge múlt pénteken boldogan ment be az iskolába, nagyon várta, hogy a társaival is megünnepelje születésnapját. A gyereket sokan köszöntötték, csak úgy özönlöttek hozzá a jókívánságok. Az öröme azonban nem tarthatott sokáig: a tanítás után már az udvaron játszott a barátaival, amikor állítólag többen rátámadtak.

„A kislányomat többször kővel fejbe verték, majd kavicsot nyomtak a szájába, amelyből lenyelt párat. Az iskola engem és a nevelő apát sem értesített, amikor Csenge szólt, hogy mi történt vele, annyi volt a tanárnő válasza: igyon rá vizet. Amikor mentem érte, szerencsére nekem elmondott mindent, így azonnal tudtunk rohanni a kórházba. Megröntgenezték, kiderült: megrepedt a koponyája, ezért megfigyelésre bent tartották. Szegénykém nagyon sírdogált, szerencsére ott tudtam lenni mellette, hogy vigasztaljam” – mesélte el a megrázó történetet a Blikknek Csenge édesanyja, Muhari Melinda.

Az édesanya úgy érezte, kislánya bántalmazásával jött el az ideje, amikor lépnie kell, hogy soha többé ne történhessen ilyen az iskolában más gyerekekkel.

„Egy barátnőmmel, Kaczvinszky Barbarával létrehoztunk egy csoportot »Országosan az iskolai bántalmazások ellen« elnevezéssel. Özönlenek hozzánk az írások, hogy milyen borzalmak történnek az iskola falain belül. Úgy tűnik, Csenge esete kellett, hogy kiszabaduljon a szellem a palackból, bízom benne, hogy innen már csak előrefelé vezet az út” – fogalmazott Melinda, aki nagyon bízik benne, hogy megindul egy őszinte kommunikáció a felnőttek és a gyerekek között, hiszen a hozzá érkezett beszámolókból az derül ki, hogy sokszor egyik fél sem mer szólni.

Az édesanya állítása szerint az eset után Csengének azt mondta a tanárnő, hogy akár szaktanári intőt is kaphatna. Az anya nem akar rendőrségi feljelentést tenni. A tankerület egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?