INSIDER

Botrány a Parlamentben: az „éhes kisnyilas” beült a miniszterelnök székébe

Az Országgyűlés szerdai ülésén a jobbikos Jakab Péter beült a miniszterelnök helyére, ahonnan a levezető elnök többszöri figyelmeztetése ellenére sem volt hajlandó távozni.
  • Szerző: RIPOST

Az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő törvények módosításáról, valamint az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló határozat módosításáról vitáztak a képviselők az Országgyűlés szerdai ülésén. A Fidesz vezérszónoka, Halász János kijelentette: a szóban forgó javaslatok célja elejét venni a Ház falain belül a további rendbontásnak, és ezt a Fidesz frakciója támogatja. Hozzátette: a mostani javaslatokat egyes ellenzéki képviselők törvényhozási munkát ellehetetlenítő magatartása kényszerítette ki.

Halász felszólalása után a Jobbik frakcióvezetője, Jakab Péter bírálta a törvényjavaslatot, amellyel szerinte kényük-kedvük szerint bármikor kitilthatják a Parlamentből az ellenzéki képviselőket. Jakab a felszólalása után Orbán Viktor miniszterelnök helyére ült, ahonnan a levezető elnök többszöri figyelmeztetése ellenére sem volt hajlandó távozni.

A jobbikos politikus akciója nem aratott zajos sikert. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Facebook-oldalán ezt írta róla:

„Tegnap jót mosolyogtam a Népszava cikkén, ami arról szólt, hogy az ellenzék leállna a parlamenti balhékkal, mert most már komolynak kell tűnniük. Jakab Péter valószínűleg nem olvasta a cikket, ma megint elszabadult, és beült a miniszterelnök székébe. Jó ideig benne is maradt. Értem én, hogy már hónapok óta nem szerepelt a Magyar Narancs címlapján, de ez akkor csak figyelemhiányból fakadó tartalmatlan balhé.
Éhes kisnyilas miniszterelnöki székkel álmodik.”

 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán pedig úgy fogalmazott: „Mai provokáció: a parlamenti ülésen a jobbikos Jakab Péter az önkényesen elfoglalt miniszterelnöki székből követi a vitát. Boldognak tűnik, elérte karrierje csúcsát!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?