Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.02.21.

Bolond világ: Egymásra támadnak a feministák és a gender-semlegesek

Szerintünk itt lassan mindenkinek elment a józan esze. Egymást ütik a feministák és a gender-semlegesek? Egyáltalán, mi ez az utóbbi?

A legnagyobb brit ruházati áruházlánc bojkottálására szólította fel követőit egy yorkshire-i feminista, aki felháborodott azon, hogy egy férfi bement az áruház gender-semleges próbafülkéjébe, miközben egy fiatal lány éppen egy melltartót próbált fel. A harcos feminista, Jean Hatchet több brit áruházat felszólított, hogy szüntessék meg a gender-semleges öltözők használatát.

Két ruházati áruházláncot, a Debenhams-et és a Marks & Spencert (M&S) is felszólította a gender-semleges próbafülkék felszámolására Jean Hatchet, miután arról értesült, hogy egy férfi bement az egyik M&S üzlet női próbafülkéjébe, amikor egy lány éppen melltartót próbált. Nagy-Britannia egyes üzleteiben a neoliberális nemi semlegesség jegyében az emberek szabadon választhatják meg, melyik próbafülkébe mennek be.

„Próbafülke vagy nem próbafülke. Van függöny vagy nincs függöny. Nyilvános átöltözés vagy nem. Férfiaknak ne szabadjon belépniük ezekbe az intim terekbe, csak nőknek. A Marks&Spencer tisztázza a női öltözőkre vonatkozó álláspontját!” – követelte az 53 éves brit feminista a Twitteren.

Mi az a gender-semlegesség? A nemi semlegesség szerint való nevelés lényege, hogy a biológia nem mellett a ruhák, viselkedés, játék, hobbik terén bármelyik nemhez tartozó gyerek bármit megtehet. A fiú bármikor járhat, viselkedhet lányként vagy fordítva. A szélső liberális álláspont ellenzői szerint mindezzel már kis gyerekkorban összezavarják hagyományos, évezredes nemi szerepeket, s a végén már azt sem tudja senki, hogy fiú-e vagy lány? A gender-semlegesség szélső liberális hívei azt vallják, hogy ha kategóriákba szorítjuk gyermekünket a nemi sztereotípiák alapján, azt érezheti, hogy valami olyasmivé kell válnia, amit ő nem akar. Ha ezektől megszabadítjuk, sokkal színesebb élete lehet. Az elmélet hívei szerint nem jó, hogy a nők és a férfiak már gyerek, sőt csecsemő koruktól megtanulják a társadalomban, hogy milyennek „kell” lennie egy nőnek illetve egy férfinak. Eszerint mindenki eldöntheti, hogy hetero-, homo- vagy transzszexuálisként létesít kapcsolatokat, ezeket a gender egyenrangúként kezeli. A több mint fél évszázados szélsőséges ideológia elszánt harcot vívott, hogy bevezesse a társadalmi nem fogalmát, és háttérbe szorítsa a biológiai nemiséget. Ennélfogva a gender ellenez minden olyan szándékot, amely különbséget tesz a férfi és a nő hivatása, például a házasságban, a családban betöltött szerepe között. Sokak szerint a szélsőséges elmélet szülőanyja (szabad még ezt a kifejezést használni?) Simone de Beauvoir, a híres, hírhedt egzisztencialista filozófus és feminista,. Ő mondta: „Az ember nem születik nőnek, hanem azzá válik”

Ismeretes, hogy a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban amiatt alakult ki konfliktus, mert az egyik tanulónak gender-semlegesként jelöltek ki egy nem használt mellékhelyiséget, de a fenntartó végül levetette a táblát.

A világ egyik legnagyobb játékszergyártója Creatable World néven néhány hónapja már gendersemleges babát dobott piacra. A közlemény szerint a gendersemleges baba úgy lett kialakítva, hogy lehet rövid vagy hosszú haja, lehet szoknyában és nadrágban is. A babák bárkit képviselnek, akik kívül állnak a hagyományos férfi és a nő besoroláson.

A gyerekek játékokon keresztül való befolyásolására rákapott a francia és a holland kormány is. Hollandiában a baloldali oktatási miniszter Ingrid van Engelshoven szerint a gyártóknak ki kellene vonniuk a nemi sztereotípiákat viselő játékokat a forgalomból.

Hasonló véleménnyel van a francia gazdasági ügyekért felelős államtitkár, Agnés Pannier-Runacher is, aki már alá is írt játékgyártókkal és forgalmazókkal egy megállapodást, amelyben a nemi sztereotípiák ellen harcolnak.

A hasonlóan liberálisan gondolkodók kezdeményezésének eredményei pedig már láthatók is. Jövő évtől kezdve a francia játékboltokban már nem lesznek külön fiú és lány játékok, és a reklámokban sem lehet különböző nemi kategóriákba osztani a játékokat. Az már csak hab a tortán, hogy a játékbolti eladóknak tilos lesz megkérdezniük a szülőket, hogy a játékot kisfiúnak vagy kislánynak szánják.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ördög Nóra és Nánási Pál bejelentette: vége

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

life.hu

20 éve mutatták be a Tróját: 20 dolog, amit biztosan nem tudtál a filmről

vg.hu

Térképen az M9-es: megépül Magyarország leghosszabb autópályája – kiválasztották, ki tervezi az új szakaszt

ripost.hu

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

magyarnemzet.hu

„A mozgalmának vége” – baloldali elemző adta meg a kegyelemdöfést Magyar Péternek

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

lakaskultura.hu

Örökké divatos tapéta: mi a különbség és melyiket fajtát válaszd?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Ez volt a Legyen Ön is milliomos legnehezebb kérdése, alig tudja rá valaki a választ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?