POLITIK

Bizarr: Több ezer denevért falaztak be egy esztergomi iskolába

Egymás után bújnak elő az egyik esztergomi iskola falából azok a rőtdenevérek, amik még az intézmény felújítása során szorultak a szigetelés alá. Most azonban a meleg felébresztette őket téli álmukból, és szinte ellepik a folyosókat. Jelenlétük súlyos fertőzéseket is okozhat.
  • Szerző: Doris

Sorra röppennek fel az esztergomi József Attila Általános Iskola folyosóján azok a rőtdenevérek, amik még az intézmény nyári felújítása során szorultak a szigetelés alá.

A nyílászárók cseréjénél ugyanis nem vették észre, hogy a védett állatok befészkelték magukat a falak közti résekbe, és több ezer példányt egész egyszerűen befalaztak. A szeretgom.hu információ szerint a meleg most felébresztette őket téli álmukból, ám a külvilág felé nem tudnak szabadulni. Csak befelé találnak maguknak utat, ezért szinte ellepik a folyosókat.

Mentésük már elkezdődött, eddig összesen 70 példányt sikerült élve kimenteni. 18 denevér azonban már elpusztult a hőszigetelés miatt.

Többen attól tartanak, hogy a tavasz beköszönte és a denevérek ébredése után akár 2-3 mázsa tetem is bent ragad majd a falak közti résben, ez pedig akár súlyos fertőzésekhez is vezethet. Így az sem kizárt, hogy az iskola hosszabb időre kénytelen lesz becsukni a kapuit.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?