KÜLFÖLD

Biológiai riadó a magyarok kedvenc tengerparti nyaralóhelyén

A helyi hatóságok fürdési tilalmat rendeltek el a gyönyörű spanyol tengerparton, Alicante város térségében. Mindenkit elküldenek a partról, tilos a vízhez érni. Jelenleg 1000 magyar tartózkodhat a körzetben.
  • Szerző:

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elképesztő vihar tombolt hétfőről keddre virradó éjszaka Alicante térségében, a tenger és az ég még a délelőtt folyamán is barátságtalan volt.

Ám aki a nem igazán strandidőben is úszni akart volna a tengerben, hatalmasat csalódott, ugyanis a helyi hatóság emberei senkit nem engedtek a vízhez.

Az ok prózai: elképesztő mértékben megnőtt a tengervízben a coli-baktériumok száma. A hatóság az éjszakai viharhoz köti a tengervíz hirtelen állapotromlását, arra gyanakodnak, hogy a hatalmas hullámok bemoshatták a szennyvizet a tengerbe. Vélhetően a strandokra telepített mobilvécék tartalmáról lehet szó, ezek a bódék ugyanis túl közel kaptak helyet a vízhez és rengeteg található belőlük végig a városi strandon.

Magyarán: fekáliával erősen szennyeződött a tenger!

Egyelőre nem tudni, mikor lesz újra alkalmas a fürdésre Alicante térségében a víz. Sok magyar csalódott, nem úgy alakult a nyaralásuk, ahogy eltervezték. A strandok pedig üresek...

 

És ezeket olvastad már?