KÜLFÖLD

Bezárják az iskolákat Izraelben a koronavírus miatt

A televízió élő adásban közvetítette Benjámin Netanjahu miniszterelnök, valamint az átmeneti kormány több tagjának sajtótájékoztatóját.
címkék:
  • Szerző: M.M.

Izraelben március 13-tól bezárják az iskolákat és az egyetemeket, hogy ezzel csökkentsék az emberek közötti kontaktusokat, és így az új típusú koronavírus terjedését – jelentette a tizenhármas kereskedelmi televízió csütörtök esti híradása.

A televízió élő adásban közvetítette Benjámin Netanjahu miniszterelnök, valamint az átmeneti kormány több tagjának sajtótájékoztatóját, ahol bejelentették az iskolák bezárását.

Az egyetemi oktatás szüneteltetését távoktatással próbálják megoldani, és az általános- és középiskolások számára is terveznek internetes és televíziós tanórákat. Az eltérő tantervű iskolákat és a diákotthonokat, valamint az óvodákat és a bölcsődéket egyelőre nem zárják be, ezekről a továbbiakban fognak dönteni – mondta Netanjahu.

„Egy olyan világjelenség közepette vagyunk, amelyhez hasonló még nem volt Izrael állam létrejötte óta” – jelentette ki a kormányfő, és felszólította az izraelieket, hogy a közeljövőben minél kevésbé érintkezzenek egymással, de segítsék egymást.

Netanjahu a sajtótájékoztatón ideiglenes nemzeti vészkormány létrehozására szólított fel a rendkívüli helyzetre való tekintettel, amely – mint fogalmazott – „egy időre félretenné a politikát”.

Izraelben jelenleg százkilenc fertőzöttet tartanak nyilván, s naponta hétszázötven tesztet végeznek el a betegek kiszűrésére. Az egészségügyi minisztérium illetékese megígérte, hogy jövő héttől naponta kétezer vizsgálatot fognak elvégezni.

címkék:
És ezeket olvastad már?