Létrehozva: 2020.02.17.

Beszéljünk nyíltan, ez a végső céljuk

A keresztények megölése és a kereszténység elpusztítása a szélsőséges iszlamista terrorszervezetek végsőcélja – figyelmeztetett Matthew Kukah, a nigériai Sokoto püspöke

Az afrikai katolikus elöljáró a Boko Haram fegyveresei által elrabolt, majd megölt 18 éves keresztény fiú temetésén emelte fel szavát a nigériai terrorszervezet, illetve az iszlám fundamentalizmus ellen.

„Nekünk, keresztényeknek ez a haláleset mindenek előtt az Észak-Nigériában élő keresztények sorsának jelképe. Rólunk, keresztényekről nyugodtan kijelenthetjük, hogy manapság minden férfi és nő magán hordja a célkeresztet” – fogalmazott Matthew Kukah. A sokotói püspök a 18 évesen elhunyt Michael Nnadi gyászszertartásán beszélt, akit három társával együtt január elején, egy keresztény szemináriumról raboltak el a nigériai iszlamista terrorszervezet, a Boko Haram fegyveresei, majd kivégezték. A püspök úgy fogalmazott, hogy az ország északi része, ahol a nigériai keresztények többsége él, „egy nagy temetővé, száraz csontok völgyévé, kedves országunk legbrutálisabb és legfélelmetesebb részévé vált”. Kukah szerint a 18 éves keresztény fiú halála újabb bizonyíték arra, hogy az iszlamisták célja a muzulmánok és a „hitetlenek” elválasztása: elrabolják és arra kényszerítik áldozataikat, hogy áttérjenek az iszlámra, vagy meghalnak.

Nigériában csak januárban több mint 100 halálos áldozata volt a terrortámadásoknak.

A január 26-án és 27-én történt terrortámadások során egy nigériai templom, egy tiszteletes otthona és több egyéb épület is súlyosan megrongálódott Nigériában. A Fullani milícia támadásai a Plateau állami rendőrség szerint 26 halálos áldozattal jártak, és a terroristák további 190 házat gyújtottak fel. Az elképesztő pusztítás az egész országot megrendítette, és 5 millió fő kezdett békemenetbe, hogy így tiltakozzon a keresztényüldözés ilyen brutális formái ellen. A menetet múlt vasárnap tartották meg, emlékezve arra a keresztény papra is, akit egy dzsihadista végzett ki, amiért nem akarta megtagadni a hitét. Csak januárban több, mint 100 halálos áldozata volt a keresztényüldözésnek az országban, ami magában foglalja a terrortámadásokat és a kevésbé feltűnő kisebb csatákat a keresztény mezőgazdasági munkások és a muzulmán pásztorok között. A Christian Post azt is közzétette, hogy a statisztikák alapján 2019-ben több mint 1000 áldozata volt a nigériai keresztényüldözésnek. Nigériában az elmúlt években általánossá váltak az iszlamisták által a keresztények ellen elkövetett atrocitások . Január 8-án 13 keresztényt öltek meg a fegyveres fulani pásztorok, ugyanazon a napon, amikor Nnadit és társait elrabolták a szemináriumról. December 26-án tizenegy keresztény segélyszolgálatost végeztek ki az Iszlám Állam fegyveresei. A támadások többségéért a Nyugat-Afrikában szétszórt fulbék (más néven fuláni) népcsoport a felelős. A mintegy 200 milliós Nigériában az északi területeket elsősorban a szűk többséget alkotó muszlimok, a déli részt pedig Krisztus követői lakják, ami az érzékeny területeken rendre összetűzésekhez vezet A keresztényeket a Boko Haram dzsihadista csoport is célba vette. A korábban az Iszlám Államnak is hűséget esküdő terrorszervezet célja egy, a saríán alapuló, radikális iszlám ország létrehozása, amelyben semmiféle helye nincs más vallásoknak. A nigériai emberek megsegítésében Magyarország is jelentős szerepet vállal. A Hungary Helps program keretében hazánk idén egymillió eurós (329 millió forintos) támogatást biztosított a sokotói egyházmegyének. A keresztényüldözések szinte semmilyen visszhangot nem váltanak ki Nyugat-Európában.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő bejelentés: félelmetes jelenséget rögzített a NASA napfigyelő műholdja

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett