POLITIK

Beszéljenek végre a szocik a feketekasszáról

Álljanak végre elő a szocialisták, és mondják el, mi az igazság a volt párttársuk, Szanyi Tibor által emlegetett titkos feketekasszával kapcsolatban – szólított fel Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A szocialisták elszántan tagadnak.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Kifejtette: évek óta keringenek hírek arról, hogy a szocialisták titkos kifizetőhelyeket tartanak fenn, ezt hol feketekasszának, hol titkos pártszéfnek nevezték. Pár napja Szanyi Tibor volt MSZP-s európai parlamenti képviselő fogalmazott meg egy elég konkrét állítást.

Eszerint az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között létezik egy titkos pénzügyi megállapodás, amelynek alapján egyes szocialista vezetők a tiszteletdíjuk mellett egy titkos kasszából különpénzeket is kapnak.

Szanyi Tibor állítása óta azonban semmit sem lehetett hallani az ügyben az MSZP-től, a pártvezetéstől és az MSZP-vel szövetséges ellenzéki pártoktól sem – jegyezte meg Hollik István.

Mi viszont szeretnénk tudni, hogy mi ez a nagy hallgatás az MSZP háza táján a feketekasszáról” – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus, hangsúlyozva: az MSZP nem teheti meg, hogy nem válaszol a felmerülő kérdésekre.

Milyen feketekasszáról van szó? Ki kezeli, milyen pénzek vannak benne és honnan kerülnek oda, kik kapnak belőle és mennyit?” – sorolta kérdéseit Hollik István, aki szerint az is talány, hogy akik kaphatnak belőle, azoknak mit kell tenniük cserébe.

Azt is felvetette, hogy azok a balliberális ellenzékiek, akik hangosan felszólalnak minden korrupciógyanús esetben, most miért hallgatnak. Minden magyar embernek joga van tisztán látni az MSZP újabb korrupciós ügyében – zárta szavait a kommunikációs igazgató.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?