HARCÉL

Beolvasott Varga Judit a pofátlan német államtitkárnak

A tudatlan – vagy szándékosan hazudozó – német politikus pofátlan támadását ezúttal sem hagyta szó nélkül a magyar igazságügyi miniszter.
  • Szerző: Ripost

Facebook-posztban olvasott be a magyar jogállamiságért és sajtószabadságért „aggódó” német politikusnak Varga Judit. Az igazságügyi tárca vezetője a német szociáldemokrata államtitkár, Michael Roth pofátlan és hazug kritikáját utasította vissza. A szoci német politikus szokás szerint a magyar sajtóviszonyokkal kapcsolatban fogalmazott hamis állításokat, pedig a kritikát saját kormányára is „pazarolhatná”.

Varga Judit Facebook-bejegyzésében így fogalmazott:

„Elég volt! Vajon honnan veszi magának a bátorságot Michael Roth, a Willy Brandt-i fényét már rég elvesztett, középpárttá zsugorodott német SPD EU-ügyekért felelős államtitkára, hogy a demokratikusan megválasztott Magyar Országgyűlés és Kormány döntései kapcsán – ízléstelen hasonlatot használva – egy autoriter vírus terjedéséről értekezzen a Die Weltben megjelent véleménycikkében? Vajon miért gondolja, hogy a magyarok szó nélkül eltűrik, hogy a koronavírus-törvény kapcsán arról dezinformálja a német embereket, hogy hazánkban megfojtják a demokráciát? Vajon miért gondolja, hogy elfogadjuk a kioktatását a szabad sajtó szükségességéről, miközben a liberális német média falát már évek óta alig-alig képes áttörni a fősodratú véleményektől eltérő álláspont?

 

Fotó: MTI

Vajon mennyiben hiteles a magyar koronavírus-törvény miatt a demokrácia és az európai érték csorbulásán aggodalmaskodni, miközben az Európai Bizottság alelnöke épp tegnap ismerte be, hogy a magyar jogszabály nem megy szembe az uniós joggal? Vajon miért gondolja Michael Roth, hogy elfogadjuk, hogy leendő német uniós elnökségként
a semlegesség minden írott és íratlan szabályát megszegve már előre pénzügyi szankciókkal fenyegesse azokat az országokat, amelyek neki nem tetsző politikát képviselnek, teszem hozzá az állampolgáraiktól kapott felhatalmazás alapján. Elég volt!

Magyarország kész minden kérdést megvitatni az európai partnerekkel, készek vagyunk segíteni szövetségeseinket mind a koronavírus-járvány alatt, mind az illegális migráció elleni fellépés kapcsán, de az ehhez hasonló kioktatásokat visszautasítjuk.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?