POLITIK

Bármi áron ügyet akarnak csinálni a Tarlós-Johansson találkozóból

Közleményben reagált a Főpolgármesteri Hivatal az egyik ellenzéki hírportál keserves erőlködésére. A portál megpróbál „ügyet csinálni” Tarlós István főpolgármester és Scarlett Johansson találkozójából, kétségbe vonva, hogy a színésznő dicsérte Budapestet.
  • Szerző: Ripost

Az ellenzéki hírportál nem kifejezetten jóindulatú olvasatában több világsztár Budapestnek szóló elismerése nem is létezik és Scarlett Johansson is csak „udvariassági kört” futott, amikor fővárosunkat dicsérte.

Felfoghatatlan, miért nem tetszik bárkinek is, ha hazánk fővárosában jól érzik magukat a világsztárok, de ettől még tény, hogy jól érzik magukat. Ez pedig nem kis mértékben a főpolgármesternek is köszönhető. Akkor is, ha nem személy szerint dicsérik a sztárok, elismerésük neki is szól.

Fotó: MTI

Az ellenzéki támadásra a Főpolgármesteri Hivatal most közleményben reagált. Szalay--Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes azért tartotta fontosnak megszólalni, mert a már említett ellenzéki portál Scarlett Johanssonhoz fordult magyarázatért. Válaszában a színésznő elmondta, hogy a magánbeszélgetésen csak Budapest vendégszeretetét, szépségét és báját dicsérte a főpolgármesternek.

Íme a közlemény:

„Nem tudjuk, hogy Scarlett Johansson milyen formában feltett kérdésre válaszolt?

Tarlós István és Scarlett Johansson jó hangulatban telt, fél órás nyári találkozóján beszélgetett egymással a főpolgármesteri irodában, ahol a színésznő – ahogy közleményében maga írja, ennek kapcsán „megosztotta vele őszinte elismerését”. Egyetértve a színésznővel, mi sem politikai támogatásként értékeltük, vagy használtuk fel a fentieket. Ilyen nyilatkozat sem a főpolgármestertől, sem más politikustól nem hangzott el. Ugyanakkor örültünk az elismerő szavaknak. Szeretnénk biztosítani őt, hogy a demokráciát nem féltjük Magyarországon, továbbá mi is arra bíztatunk mindenkit, hogy lelkiismerete szerint szavazzon október 13 -án.”

- áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

 

És ezeket olvastad már?