POLITIK

Bakondi: Görögország döntött, megvédik a határokat

Görögország a 2015-ös migrációs politikájától eltérően elhatározta, hogy megvédi a határát az erőszakos, agresszív, felfegyverkezve elkövetett támadásokkal szemben – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
  • Szerző: Ripost

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában bonyolultnak nevezte a török-görög határon kialakult helyzetet, ahol nagy létszámban vannak jelen illegális határátlépésre készülők, és gyakoriak az összetűzések a migránsok és a görög határőrök között.

(Fotó: mti)

Jelenleg Görögországban sikeres védekezés zajlik, és Magyarország is mindent megtesz ennek támogatására. A védekezésben az Európai Unió új vezetői pénzzel, eszközökkel és a Frontex (az EU határ- és partvédelmi ügynöksége) több száz szakemberének a helyszínre vezénylésével segítik Görögországot.

A balkáni útvonalon jelenleg több mint 130 ezer ember tartózkodik, akik megpróbálnak bejutni az EU-ba, Magyarország pedig szilárdan őrzi a határát – jelentette ki.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint ha Görögország nem tudja megvédeni a határait, akkor Észak-Macedónia, Szerbia, Montenegró, Albánia és Horvátország határait kell megvédeni, ha ez sem sikerülne, akkor újra Magyarországon a sor, hogy megvédje az EU-t.

Az M1 aktuális csatornán Bakondi György arról beszélt, hogy Magyarország 65 rendőr részvételét ajánlotta fel a Frontex görögországi missziójának. A görög lakosság is aktivizálódott, mert felismerte, hogy az illegális bevándorlásnak semmilyen előnye sincs.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?