POLITIK

Az USA-ban betiltották a gyerekek nemváltoztatásának veszélyeiről szóló könyvet

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) betiltotta a Wall Street Journal újságírójának, Abigail Shriernek Visszafordíthatatlan károk: A transzőrület elcsábítja a lányainkat című könyvének a forgalmazását,
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az egyesület ezután 750 könyvesbolttól kért bocsánatot amiért korábban népszerűsítette a nemváltás veszélyeire figyelmeztető felkapott művet – írja a Danube Institute a Daily Wire-re hivatkozva.

Abigail Shrier aktuális kötete az egyesület júliusi könyvajánlójában szerepelt, azonban néhány kritikus Twitter-bejegyzés után az ABA egyből bocsánatot kért vétkéért, hogy népszerűsítette a kiskorúak nemváltoztatásának veszélyeiről szóló könyvet. Az egyesület bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes„ könyv ajánlását, ugyanis annak tartalma súlyosan szembemegy az ABA céljaival és értékrendjével.

„Szörnyen sajnáljuk, hogy transznemű (transzgender) tagjainknak ilyen nagy fájdalmat okoztunk. Emellett szeretnénk bocsánatot kérni az LGBTQIA+ közösségtől és a nagyobb könyvkereskedőktől is.
De tudjuk, hogy a bocsánatkérés nem elég. Ezért elindítunk egy kritikus párbeszédet arról, hogyan tudnánk még jobban orvosolni azt a súlyos kárt, amit okoztunk” – írja az egyesület közleményében.

Az ABA bocsánatkérése azonban valóban nem volt elegendő az LMBTQ-aktivisták számára, ugyanis többen követelték tőlük, hogy „súlyos hibájukat„ úgy hozzák helyre, hogy ingyenesen népszerűsítsék transzneműek könyveit.

Abigail Shrier könyvének tartalmát tekintve azonban inkább azzal okozott súlyos kárt az egyesület, hogy eltávolította és hibának nevezte a könyv népszerűsítését ugyanis az amellett, hogy rámutat, miért káros a nemváltoztatás népszerűsítése, segítséget nyújt a gender diszfóriával küzdő gyerekek és szülők számára is.

A Danube Institute egyik vendégkutatója, az American Conservative főszerkesztője, Rod Dreher az esetre reagáló véleménycikkében felhívta a figyelmet az egyesület képmutatására, miszerint az ABA támogatja az 1982-ban indult „Banned Books Week” kampányt, melynek célja az igazságtalanul betiltott könyvek melletti kiállás és azok népszerűsítése. Dreher kiemelte az ABA kettős mércéjét: az egyesület csak a baloldali igazságtalanul betiltott könyvek mellett áll ki, és a konzervatív, jobboldali könyveket maga is betiltatja és cenzúrázza.

Az ABA közleménye alapján Abigail Shrier könyve nem egyezik az egyesület értékeivel és céljaival, miután az „transzfób„ állításokkal van tele. Abigail Shrier azonban már a kötet elején leszögezi, hogy amikor felnőtt transznemű személyekről ír, akkor az általuk preferált névmást használja, azonban azokra a gyerekekre és fiatalokra, akik még nem felnőttek, az egyértelműség kedvéért az eredeti nemük szerinti névmást használja. Shrier könyvében kiemeli, hogy a gender diszfóriával küzdő kislányok és tinédzserek többsége LMBTQ-influenszerek és tartalmaik hatására kezdte el megváltoztatni nemét, amelyhez az Egyesült Államokban már nem szükséges komolyabb orvosi engedély.

Shrier utalt arra az aggasztó statisztikára is, amely szerint az Egyesült Államokban a tinédzserek körében a nemváltoztató műtétek száma 2018-ban 4400 százalékkal nőtt. Az ABA „értékrendje” tehát azzal az LMBTQ-s érveléssel egyezik, hogy a gyerekek már felnőtté válásuk előtt is hozhassanak olyan visszafordíthatatlan döntést, amelyet ha később megbánnak, nem tudnak, vagy csak nehezen tudnak megváltoztatni.

Ahogy azt az Origo is megírta a Danube Institute-ra hivatkozva, a nemváltoztató beavatkozások súlyosan veszélyeztetik a gyerekek és tinédzserek egészségét, és valóban visszafordíthatatlan károkat tudnak okozni. Ausztráliában egy magát fiúnak érző 15 éves kislány röviddel a hormongátló injekció beadatása után korai klimaxon esett át.

Shrier könyve ismét egy jó példa arra, hogy milyen károkat okoz az, hogy az interneten már a kisgyerekeket is a nemváltoztatásra buzdítják.

A könyvre való hisztérikus reakció pedig ismét bemutatja, hogy az LMBTQ-mozgalom a gyerekek elérését célozta meg, és azért küzd, hogy ne lehessen írni vagy beszélni arról, milyen súlyos egészségügyi problémákat tudnak okozni a korai nemváltoztató beavatkozások.

A Daily Wire cikkében arról is beszámolt, hogy Shrier könyvét nemcsak az említett egyesület tiltotta be, hanem az LMBTQ-aktivisták kritikái miatt 2020 novemberében a Target és a Walmart üzletlánc is visszavonta a könyv árusítását.

Az aktivisták azonban teljesen be akarják tiltatni a könyvet, és jelenleg azért harcolnak, hogy már az Amazon se árusítsa azt.

Többek közt a Danube Institute korábbi vendégkutatója, a brit Spectator újságírója, Douglas Murray is felszólalt Shrier védelmében, miszerint a Visszafordíthatatlan károk nem egy transzellenes könyv, és az ABA szégyellheti magát, hogy csatlakozott azokhoz, akiknek az a célja, hogy elhallgattassa, megszégyenítse és kirekessze a más véleménnyel rendelkező női írókat.

12 évesen kapott férfi hormonkezelést egy ausztrál kislány, ezután átesett a klimaxon

Az amerikai konzervatív Daily Wire cikkében bemutatott egy újabb esetet, amely alátámasztja, hogy a gyerekek védelme érdekében valóban fontos tiltani az olyan tartalmakat, amelyek arra bátorítják a 18 év alattiakat, hogy változtassák meg a biológiai nemüket.

Egy Ausztráliában élő anyuka, Carolyn Tateelkezdett hormongátlót szedetni 15 éves kislányával miután ő 12 éves korában bejelentette, hogy nem érzi magát lánynak és fiú szeretne lenni. A hormongátló injekciókat olyan gyerekek számára adják, akik a jelenlegi törvények alapján még túl fiatalok ahhoz, hogy egy nemváltoztató műtéten essenek át.

Tate kislánya hetekkel a beavatkozás után – 15 évesen – a változó korral járó klimax kellemetlen tüneteit érezte, majd később kiderült, hogy a hormongátló hatására valóban tinédzserként esett át a menopauzán.

Az ausztrál anyuka azonban nem törődve azzal, milyen súlyos egészségügyi következményei lettek gyermekének, a beavatkozás után tovább folytatja „kezelését„ és elhatározta, hogy 16 éves korától tesztoszteron hormonokat fog beadatni kislányának.

A hormongátló injekció további súlyos mellékhatásai közt szerepel a csontritkuláshoz vezető tünet, az alacsony csontsűrűség, emellett a túlzott tesztoszteron beadása meddőséghez is vezethet.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy valóban a nemi identitásukat megkérdőjelező gyerekekre akar lecsapni az LMBTQ-mozgalom erőszakos propagandája? Ennek alapján ugyanis a szülőknek, ha 18 év alatti, akár 5 éves gyerekük úgy érzi, hogy a biológiai nemétől eltérő nemi identitással rendelkezik, azonnal, gondolkodás nélkül súlyos következményekkel járó „kezelésnek” kell alávetniük. Eszerint azonban a szülőknek abban az esetben is a gyerek akarata szerint kellene dönteniük, amikor 5 éves csemetéjük úgy érzi, hogy kárt akar magának okozni és be akarja dugni az ujját a konnektorba
- hozza példaként a Danube Institute.

Köztudott, hogy kisgyerek és pubertás korban nem elég érettek érzelmileg a gyerekek, hogy olyan, életüket meghatározó döntést hozzanak, mint a nemi identitás megváltoztatása, a transzneművé (transgender) válás, így, ha a mozgalom valóban foglalkozna a gyerekekkel, akkor azért harcolna, hogy csak 18 évesen, felnőttként dönthessenek a fiatalok a nemváltásról, amikor már tisztában vannak elhatározásuk súlyával és azzal, milyen egészségügyi kockázatai vannak a beavatkozásnak.

A magyar törvény elleni tiltakozás alapján tehát csak várnia kell a fiataloknak, hogy legálisan is olyan tartalmakat nézzenek, amelyek a többi közt a nemváltoztatásra buzdítanak, mint ahogy a hazai és a nemzetközi jogszabályok többsége szerint arra is várni kell 18 éves korig, hogy házasodhasson, legálisan alkoholt fogyaszthasson és jogosítványt szerezhessen a fiatal.

Felmerülhet tehát a kérdés: miért tartja ilyen fontosnak az LMBTQ-lobbi és az amellett kiálló országok és szervezetek, hogy már gyerekként lehessen dönteni a szexuális orientációról és nemváltoztatásról és miért akarja ilyen erőszakosan szexualizálni és befolyásolni a kiskorúak gondolkodásmódját?

Arról, hogyan váltak más gyerekek is a genderpropaganda áldozataivá, a Danube Institute blogján itt lehet olvasni.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?