POLITIK

Az sem igaz, amit kérdez, Szél Bernadett botrányt akar kavarni

Megint álhírrel próbálja befeketíteni a magyar kormányt Szél Bernadett. Az ellenzéki politikus vádaskodására Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára válaszolt.
  • Szerző: ripost

A fóti gyermekotthonban folyamatos az ellátás – szögezte le Szél Bernadett írásbeli kérdésére Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára. Az ellenzéki politikus már sokadszor kérdezi a témában az Emmit, most az iránt érdeklődött: „miért üríti ki a kormány a fóti Speciális Gyermekotthont, ha nincs fóti ügy”.

Fotó: Soós Lajos / MTI

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: Szél Bernadett szerint a kormány már tavaly tavasszal kiürítette a fóti gyermekközpontot, ám állítása ugyanúgy alaptalan volt, mint az ügyben született többi nyilatkozta. Rétvári Bence rámutatott: Fót apropóján Szél és pár ellenzéki politikus hangulatkeltő politikai ügyet kreál. Nyilatkozataikban nem építenek, hanem rombolnak, nem segítenek, hanem botrányra szomjaznak. Különösen elkeserítő, hogy ehhez már eleve hányatott sorsú gyermekeket használnak fel – fejezte ki felháborodását az államtitkár.

Az ellenzéki képviselőnek legutóbb Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára válaszolt kérdésére, amikor kifejtette: a Károlyi István Gyermekotthonban folyamatosan biztosították eddig is és biztosítják ezután is az ellátást az ott élő gyerekeknek.

Eközben a kormány természetesen folyamatosan vizsgálja, hogyan tudna jobb és teljesebb gondoskodást nyújtani a gyermekvédelemben élőknek. A fóti intézmény működési támogatását a 2020. évi költségvetési törvény is tartalmazza, amelyet sajnálatos módon Szél Bernadett és társai nem szavaztak meg – mutatott rá Rétvári Bence. Megjegyezte azt is: bár Fót fontos része a hazai gyermekvédelmi szakellátásnak, ebben a gyermekotthonban ötven-hetven gyermek él, miközben a gyermekvédelmi szakellátás összesen 23 ezer gyermekről gondoskodik.

És ezeket olvastad már?