KÜLFÖLD

Az osztrákok 74 százalékának lesújtó véleménye van az afgánokról

1000 főt kérdezett meg az Integrációs Alap arról, hogy szerintük a bevándorlók közül kik és milyen mértékben tudtak beilleszkedni a társadalomba.
  • Szerző: SZM

“Az osztrákok kritikusan viszonyulnak a muszlimokhoz”. Igen
finoman fogalmazta meg annak a cikknek a címét az Oe24, amelyben – az Integrációs Alap friss adatai alapján – azt fejtegeti, hogy az átlagos osztrák polgár kikkel szeret együtt élni, azaz kikről gondolja azt, hogy jól beilleszkedtek a társadalomba.

A skála egyik végén, nem meglepő módon azok szerepelnek, akik Németországból költöztek át Auszrtiába. A Boszniából és Szerbiából érkezettek ennél valamivel rosszabb értékelést kaptak az 1000 megkérdezettől. A törökök és a Szíriából érkezett bevándorlók már jóval alacsonyabb pontot értek el, de velük mégis elfogadható módon lehet együtt élni.

Az igazi beilleszkedési és ezzel együtt az együttélési gondok az iszlám hitűekkel vannak. A csecsenek, a szomáliaiak és az afgánok – a felmérés szerint – alig illeszkedtek be az osztrák társadalomba. A megkérdezettek szerint közülük is az afgánokkal tudnak a legkevésbé együtt élni, az ő beilleszkedési (integrációs) mutatójuk a “rossz” vagy “nagyon rossz” skálán 74 százalék.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz tökéletes a linzertészta
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?