HARCÉL

Az olasz kikötők megnyitása miatt Európa ismét veszélyben van

A magyar kormány sajnálatosnak és veszélyesnek tartja a lampedusai kikötő megnyitását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
  • Szerző: RIPOST

Szijjártó Péter hangsúlyozta, ez nem jelent mást, mint hogy az embercsempészek üzleti modelljét tovább erősítik, megnyitva a lehetőséget, hogy ismét tömegesen érkezzenek bevándorlók illegálisan Európába.

De ez csak az első lépés, akik beengedik az illegális bevándorlókat, szét is akarják őket osztani a tagállamok között – tette hozzá. Ez újabb nyomásgyakorlás, hogy a tagállamok fogadják el a migránskvótát, tehát napirenden van a kötelező szétosztási mechanizmus – mondta a külügyminiszter, hozzáfűzve, „mi ezt visszautasítjuk”.

A miniszter azt mondta: az év első hét hónapjában 224 ezer bevándorló érkezett a görög hatóságok adatai szerint, ez a helyzet pontosan olyan, mint 2015-ben. Európa veszélyben van, az olasz döntés meghívás azoknak, akik meg akarnak indulni Európába, és most meg is fognak indulni – tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: egyetlen világos választóvonal van Európában, az, amely az illegális bevándorlás ellenzői és támogatói között húzódik. Magyarország semmiféle kvótát nem fogad el és mindenáron megvédi határait.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?