HARCÉL

Az olasz kikötők megnyitása miatt Európa ismét veszélyben van

A magyar kormány sajnálatosnak és veszélyesnek tartja a lampedusai kikötő megnyitását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
  • Szerző: RIPOST

Szijjártó Péter hangsúlyozta, ez nem jelent mást, mint hogy az embercsempészek üzleti modelljét tovább erősítik, megnyitva a lehetőséget, hogy ismét tömegesen érkezzenek bevándorlók illegálisan Európába.

De ez csak az első lépés, akik beengedik az illegális bevándorlókat, szét is akarják őket osztani a tagállamok között – tette hozzá. Ez újabb nyomásgyakorlás, hogy a tagállamok fogadják el a migránskvótát, tehát napirenden van a kötelező szétosztási mechanizmus – mondta a külügyminiszter, hozzáfűzve, „mi ezt visszautasítjuk”.

A miniszter azt mondta: az év első hét hónapjában 224 ezer bevándorló érkezett a görög hatóságok adatai szerint, ez a helyzet pontosan olyan, mint 2015-ben. Európa veszélyben van, az olasz döntés meghívás azoknak, akik meg akarnak indulni Európába, és most meg is fognak indulni – tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: egyetlen világos választóvonal van Európában, az, amely az illegális bevándorlás ellenzői és támogatói között húzódik. Magyarország semmiféle kvótát nem fogad el és mindenáron megvédi határait.

 

És ezeket olvastad már?