Létrehozva: 2021.09.28.

Az Európai Parlament továbbra is támadja a gyermekvédelmi törvényt

Az igazságügyi miniszter szerint egy uniós intézmény sem lépheti át a szerződésekben rögzített hatásköröket.

„Azért érkezik Magyarországra az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE), hogy újabb támadást indítsanak a gyermekvédelmi törvény miatt”

– rögzítette Varga Judit a közösségi oldalán. Az igazságügyi miniszter úgy fogalmazott: „a Sargentini-jelentést is jegyző LIBE-bizottság és a csütörtökön érkező küldöttségnek nem titkolt szándéka, hogy az általuk elv helyett eszközként használt jogállamiság kérdéskörében újabb támadást indítsanak a gyermekvédelmi törvény miatt, valamint hogy a lassan teljes érdektelenségbe fulladó 7-es cikkely szerinti eljárásról tárgyaljanak”.
Magyarország továbbra is tartja magát következetes és önazonos álláspontjához, hogy egy uniós intézmény sem lépheti át a szerződésekben rögzített hatásköröket csak azért, mert egy tagállam nem úgy táncol, ahogy a brüsszeli bürokraták fütyülnek

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve: „a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre mindig nyitottak maradunk, illúzióink azonban nincsenek, láthattuk ugyanis, hogy ha Magyarország megbüntetéséről van szó, Brüsszel nem ismer határokat”. Továbbá Varga Judit a bejegyzésében leszögezte: konstruktív partnerként állnak a találkozó elébe, „hiszen szándékaink egyenesek, jogi érveink pedig tiszták és magabiztosak”.
Mint kiderült – többek között – Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is találkozik majd a bizottság tagjaival magyarországi tartózkodásuk során.

A magyar gyermekvédelmi törvény a 18 év alatti gyermekek védelméről szól, a pedofília ellen fogadták el, és nem irányul az LMBTQ-közösség tagjai ellen – hangsúlyozta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára egyik korábban, Varsóban adott nyilatkozatában. Az államtitkár Przemyslaw Czarnek lengyel oktatásügyi miniszterrel együtt a lengyel és a magyar családpolitikáról szóló konferencia egyik pódiumbeszélgetésén vett részt. A magyar gyermekvédelmi törvényt ismertetve Soltész aláhúzta: ez a 18 év alatti gyermekekről szól.
Akik Brüsszelből támadják, azok vagy nem tudnak olvasni, vagy félreértelmezik, vagy szándékosan hazudnak

– jelentette ki. Kifejtette: a gyermekek védtelenek a médiatartalmakkal, valamint bizonyos civil szervezetek tevékenységével szemben. A mai összetett világban ezért, mint mondta, nemcsak a szülők, de a kormányok is hatalmas felelősséggel tartoznak értük. A magyar törvény ezért nem arról szól, amit Nyugat-Európa ránk akar testálni, hanem mindenekelőtt arról, hogy nem lehet a 18 év alatti gyermekek biológiai nemét megváltoztatni, nem szabad őket ilyen irányú propagandának kitenni és nem lehet hozzájuk pornográf és pedofil tartalmakat eljuttatni. Szól a törvény büntetőintézkedésekről, de szól a média felelősségéről is – sorolta Soltész.
Viszont messze nem szól arról, amit Brüsszelben akarnak ránk erőltetni, vagyis a 18 éven felüli, valamelyik LMBTQ-közösséghez tartozó emberekről.

Egy dolog az, hogy a keresztények mit gondolnak erkölcsi szempontból […], hogy tudják, mi a bűn, és más dolog az, hogy a bűnt ítélik el, magát a bűnöst nem – magyarázta. Przemyslaw Czarnek szintén azt hangsúlyozta: a magyar gyermekvédelmi politika és a hasonló lengyel kezdeményezések, köztük az egyes önkormányzatok által elfogadott, az Európai Bizottság által bírált családvédelmi döntések nem irányulnak senki ellen. A varsói konferenciát a Trimarium nevű, a közép- és kelet-európai politika és társadalom témakörével foglalkozó varsói alapítvány szervezte a lengyel családügyi és társadalompolitikai tárca közreműködésével.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

metropol.hu

Közleményt adtak ki a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll