POLITIK

Az „ellenzéki moslékszövetségből” kilépett négy győri jobbikos

Kilépett a Jobbik négy egyéni választókerületi képviselőjelöltje az ellenzéki összefogásból Győrben – közölte a párt győri alapszervezetének elnöke a Facebookon kedd reggel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Fodor Roland bejegyzése szerint „az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is”. Hozzátette, hogy kilépésük hónapok óta tervezett volt, „nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz”.

Az összefogáshoz azért csatlakoztak – írja -, mert így terveik szerint a „nemzetellenes baloldali pártok” nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben; ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemenniük „- minden jóérzésű polgár döbbenetére – ebbe a proletár rémálomba”.

Hozzátette, hogy „értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan”.

A Jobbik győri alapszervezete úgy véli, hogy a magánéleti botrányba keveredett Borkai Zsolt polgármestert leváltani a „teljesen alkalmatlan Glázer Tímeára és a gyomorforgató módon kampányoló bandájára, semmit sem javítana a város helyzetén”.

Fodor Roland elnézést kért mindazoktól, akik az elmúlt időszakban azt hitték, hogy képesek lennének egy „teljesen alkalmatlan DK-s polgármesterjelölt mögé beállni”.

Közleményük teljes szövege itt olvasható.

A Jobbik országos vezetése „természetesen” elítélte a négy győri kilépését és továbbra is az „összefogás” jelöltjét támogatja.

Már régen elfelejtették, vagy csak nem akarnak rá emlékezni, mi áll 2003-as alapító nyilatkozatukban: „A Jobbik előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.”

címkék: