HARCÉL

Az ellenzéki jelöltek háborús hídfőállás-foglalásra készülnek

Az ellenzéki jelöltek egyfajta háborús hídfőállás-foglalásnak tekintik az október 13-i választást, amely esélyt adhat a következő parlamenti voksoláson a kormánypártokkal szembeni küzdelemre – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Egerben, sajtótájékoztatón.
  • Szerző: RIPOST

Gulyás Gergely hangsúlyozta: hosszú vita zajlik a hazai közéletben arról, hogy mennyire előnyös, ha egy településnek kormánypárti polgármestere van. Abban már egyetértés látszik, hogy nem hátrányos, ugyanakkor e tekintetben mégis sajátos helyzet alakult ki – tette hozzá.
Kijelentette, nem a kormány együttműködési szándéka hiányzik ugyanis, hanem az ellenzéki jelöltek folytatnak a kormány ellen durva és méltánytalan kampányt, melyből egyértelműen látszik: ha nyernek, nekik nem a helyi közügyek színvonalas intézése, a közösség és a település felvirágoztatása a céljuk. Annyi bizonyos, ha valahol önkormányzati tisztségekről így gondolkodnak, az nem fog jót tenni az érintett településnek a kormány legjobb szándéka ellenére sem – jegyezte meg.
A miniszter szerint a jövő vasárnap esedékes választásnak helyben is komoly tétje van: Eger és Heves megye további fejlődése. Ennek jegyében Habis Lászlót, Eger jelenlegi polgármesterét, egyben a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét, valamint Juhász Attila Simont, a Heves megyei közgyűlés elnökjelöltjét ajánlotta a választók figyelmébe, kérve mindkét jelölt támogatását.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?