POLITIK

Az angolok 40 százaléka úgy gondolja, hogy biológiai fegyverként fejlesztették ki a koronavírust

Egy 2500 fő megkérdezésén alapuló reprezentatív angliai kutatás meghökkentő eredményekkel zárult. A megkérdezettek 40 százaléka úgy gondolja, hogy a koronavírus lényegében egy laborban kifejlesztett biológiai fegyver.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

 

A tanulmányt a Psychological Medicine című szaklapban publikálták.

A megkérdezettek 40 százaléka teljesen biztos abban, hogy Kína szándékosan, biológiai fegyverként fejlesztette ki a koronavírust, amit aztán tudatosan terjesztettek el az egész világon. Céljuk pedig nem volt más, mint a Nyugat lerombolása. Ezeknek az embereknek több mint a fele azt is elhiszi, hogy az új mobiltelefon technológia, az 5G döntő szerepet játszott a betegség „szétszórásában”.

Az Angliában megkérdezettek többsége, 55 százaléka azonban nem hisz abban, hogy a vírus tudatosan létrehozott kínai biológiai fegyver lenne.

A kutatásban részvevők 20 százaléka viszont azt sem hiszi el, hogy a koronavírus egyáltalán létezik, szerintük ez csak egy neten terjesztett álhír, becsapás, átverés, hoax.

A megkérdezettek 79 százaléka nem hisz abban, hogy az 5G mobil technológiának bármiféle köze lenne a vírus terjedéséhez, 21 százaléka azonban kifejezetten úgy gondolja, hogy van. Szerintük az 5G csökkenti a levegőben az oxigén mennyiségét, ami hozzájárulhat a vírus gyors terjedéséhez.

Annak ellenére széles körben elterjedt ez az összeesküvés elmélet, hogy Kína többször is egyértelműen tagadta, hogy a koronavírusnak bármi köze lenne a vuhani biológiai laborban korábban zajló kutatásokhoz. A kínai álláspont szerint a vírus a vuhani állatpiacról„szabadulhatott el”, de, ahogy fogalmaznak még „idő kérdése” a pontos részletek kiderítése.

A WHO, az Egészségügyi Világszervezet is megszólt az ügyben. Hivatalos közleményük szerint nincs rá semmiféle bizonyíték, hogy a vírust laboratóriumban kreálták volna.

Az amerikai hivatalos álláspont is az, – és ezt Trump elnök és Pompeo alnök is hangoztatta, – hogy vírus egy kínai laborból kiindulva kezdett fertőzni. Mike Pompeo azt is kijelentette, hogy az amerikai kormány számos bizonyítékkal rendelkezik amelyek alátámasztják ezt az állítást. Ezeket a bizonyítékokat azonban mindmáig nem tárták a nyilvánosság elé. Amúgy egy másik kutatás szerint az amerikaiak negyede is úgy hiszi, hogy a COVID-19 egy szándékosan a világra szabadított biológiai fegyver.

Bár Peking hivatalosan cáfolta és még senki sem állt elő bizonyítékkal, egyre többen gondolják az USA-ban is, hogy az új típusú koronavírust egy kínai laborban fejlesztették ki.

Még a Washington Post is arról cikkezett, hogy a titkosszolgálatok már korábban jelezték mennyire veszélyesek lehetnek a vuhani labor denevérkísérletei. Bár a Pentagon szerint sokkal valószínűbb, hogy a vírus természetes úton terjedt el, Donald Trump már felállított egy bizottságot a kérdés kivizsgálására.

 

Egy Nobel-díjas is ezt hiszi

Szvjatlana Alekszievics fehérorosz író, újságíró, aki 2015-ben Nobel-dijat kapott irodalmi munkásságéért, úgy véli, lehet kapcsolat az 5G-s mobiltelefon-hálózatok sugárzása és a koronavírus-járvány között – tudósított a Moscow Times. Bár semmilyen bizonyíték nem létezik erre, a Nobel-díjas írónő úgy véli, lehet kapcsolat a kettő között, legalábbis a tudósok nem teljesen biztosak abban, hogy ez kizárható.

Az írónő nincs egyedül a különleges elmélet támogatásával, a közösségi médián széles tábora van azoknak, akik ebben hisznek. Közülük a radikálisabbak az elmúlt hetekben távközlési átjátszótornyokat gyújtottak fel és más infrastrukturális eszközökre is rátámadtak Európában, Nagy-Britanniában, Cipruson, Hollandiában és Írországban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) határozottan kiáll amellett, hogy a koronavírus nem képes terjedni rádióhullámok segítségével vagy az 5G-s hálózatokat használva.

Az Egyesült Királyságban az elmúlt hetekben több adótornyot is felgyújtottak az 5G ellenzői, sőt erre Hollandiában is volt példa. Négy 5G-s tornyot a kanadai Prévost városában is felgyújtottak.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?