Létrehozva: 2019.11.05.

Áradnak a migránsok Olaszországba

Az Asso Trenta nevű teherhajó vasárnap 151 illegális bevándorlóval ért partot a szicíliai Pozzallóban, míg ugyanazon a napon az Alan Kurdi nevű civil hajó a dél-olaszországi Tarantóban kapott kikötési engedélyt, a fedélzetén 88 migránssal.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet szerint szeptember eleje óta megduplázódott az Olaszországba érkező bevándorlók száma, de októberben is több mint kétezren értek partot Olaszországban, év eleje óta pedig több mint 9600-an kötöttek ki valamelyik olasz kikötőben.

Az új olasz belügyminiszter Lamorgese kénytelen-kelletlen elismerte hogy az év eleje óta érkezett migránscsoportokban 86 embercsempészt azonosítottak és vettek őrizetbe az olasz hatóságok. Elismerte azt is, hogy év eleje óta Németország több mint 1350 migránst szállított vissza Olaszországba: olaszországi partra érkezett és itt regisztrált személyeket, akik továbbjutottak Németországba, de, mint kiderült, nem voltak jogosultak menedékkérelemre.

Tény, hogy amióta ő vezeti a belügyi tárcát, szeptemberben és októberben is emelkedett a migránsok száma. A belügyminisztérium honlapjának naprakész adatai szerint az idén január elseje és november elseje között több mint 9600-an érkeztek.

Ráadásul az olasz parlamentben napirendre került a migránsok által gyorsított eljárásban megszerezhető állampolgárság kérdése is.

A Liga vezetője, Matteo Salvini kemény szavakkal reagál a napirendre került témával kapcsolatban, különösen a bevándorlók gyerekei miatt ott ragadó nagycsaládok miatt:

„Így itt maradnak majd, szülők, nagyszülők, nagynénik és nagybácsik, de nekem tele van a hócipőm a bűnözőkkel.” Az Il Messaggero napilapnak így nyilatkozott: „a leegyszerűsített állampolgársághoz jutás, akárhogy is nevezzük, nem tetszik. A beilleszkedés egy folyamat, az állampolgárság pedig nem vidámparki belépő”

.Azonos véleményen van Giorgia Meloni az Olasz Testvérek (FdI) elnöke: „az állampolgárság nem kiárusítható” – jelentette ki, illetve tüntetésre és aláírásgyűjtésre hívta az olaszokat a törvény megvitatásának napjára a parlament épülete előtti térre. Emellett a köztársasági elnökhöz, Sergio Mattarellához fordult, hogy „akadályozza meg ezt az ostobaságot”. Azzal vádolta meg a kormányt, hogy adócsökkentés, a munkanélküliség leküzdése, vállalatok támogatása vagy a családok megsegítése helyett „a Ius Solit tartja elsőrendű feladatának” (ez az ország területén születettek állampolgárságának automatikus megadását jelenti, ami szintén része a törvényjavaslatnak).

„Az Olasz Testvérek párt készen áll, hogy barikádokat emeljen az automatikusan megszerezhető állampolgárság ellen, amelyet minden idők legolaszellenesebb kormánya javasol” – írta Meloni Facebook oldalán.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat