Létrehozva: 2021.01.27.

Anyja is tudhatott róla, hogy megölte nevelőapját a bárnai férfi

Bár novemberben tűnt el a 75 éves férfi, eltűnését csak kedden jelentették be a rendőrségen. Még aznap megtalálták a holttestet. Kiderült, hogy nevelt fia ölte meg.

Megdöbbentek a Nógrád megyei Bárnán élők, hogy gyilkosság történt csendes településükön. Sokan ismerték az áldozatot, és az elkövetőt is, az 58 éves férfi ugyanis közfoglalkozottként dolgozott. Döbbenetüket tetézi, hogy végül nem az áldozat felesége, hanem egy szomszéd tett bejelentést a férfi eltűnéséről. Az asszony pedig, mintha hónapokon át észre sem vette volna, hogy férjének nyoma veszett.

Órák alatt megtalálta a rendőrség a holttestet

Kedden a rendőrségre érkezett bejelentés arról, hogy jó ideje nem láttak már egy 75 éves bárnai férfit, és otthonában sem találják. A rendőség rögtön nyomozni kezdett, és kihallgatták a férfi környezetében élőket. Hamar kiderült, hogy az eltűnt férfi és nevelt fia még novemberben csúnyán összevesztek, az 58 éves hozzátartozó rátámadt apjára, akit addig vert, amíg ő bele nem halt sérüléseibe.

Kedvelték a falubeliek az áldozatot

A Ripostnak egy Bárnán élő férfi elmondta hogy az áldozat egy háztartásban élt feleségével. „Az nagyon furcsa, hogy ő november óta miért nem jelentette be a férje eltűnését. Hogy most ki szólt a rendőrségnek, azt nem tudom, de egy szomszédra tippelnék” – mondja a neve elhallgatását férfi, hozzátéve, hogy ő például nagyon kedvelte az áldozatot. Géza volt az igazi neve, de itt mindenki csak Győzőnek hívta. Rengeteget járt az erdőre, fát hordott be biciklin, gombászott... Volt olyan, hogy egy órát is elbeszélgettünk odakinn. Nem értem, miért tehetett vele ilyet a Péter” – mondja a férfi.

Keresőkutyák találták meg a holttestet

Mint kiderült, a nevelt fiú, miután megölte édesapjá, házuk mögötti fenyvesben ásta el. „Én úgy hallottam, hogy keresőkutyákkal jöttek a rendőrök, végül úgy találták meg” – mondja egy bárnai asszony.
Ő arról mesél, hogy Péter édesapja magára hagyta annak idején a fiút, akit végül saját áldozata nevelt fel. „Abba kézbe harapott, amelyik enni adott neki” mondja az asszony.

Miért nem a feleség jelentette be férje eltűnését?

„Mindenki azon szörnyülködik, hogy hát nem tudta hol az ura? Ha valaki elveszik, azt nem az ötvenedik szomszédból jelentik be! Én azt mondom, hogy ki kell faggatni, ha szépen nem megy, akkor csúnyán. Meg kell tőle kérdezni, hogy maga hol volt, amikor ez történt? – mondja felháborodottan az asszony, ai reméli, szigorú büntetés vár a férfira. „Nagyon megharagudtam rá, amiért ilyenre vetemedett!” – mondja.

Biciklije csomagtartóján hordta anyját a boltba

A Ripostnak nyilatkozók egyöntetűen azt mondják, nagyon szoros volt a kapcsolat anya és fia között. „Péter a bicikli csomagtartóján hordta az anyját a boltba” – mondja egy férfi, hozzátéve, hogy a fiú utánfutót is csinált a kerékpárhoz, pont akkora méretűt, amibe egy sörös rekesz belefért. „Hát, Péter, meg az apja ittak. Biztos nem a hajukra kenték szesz helyett a sört” – mondják. Azt azonban mindenki úgy véli, hogy bármennyire is szerette a feleség a fiát, be kellett volna jelentenie eltűnését. „Ha bűnös a gyereke, akkor nem szabad védeni. El kellett volna mondani becsületesen, hogy mi történt” – mondja az asszony. A legtöbben úgy gondolják, az édesanya tudhatta, hogy mi történt. Bár az asszony most éppen kórházban van, minimum karácsonykor észrevehette volna, hogy férje sehol sincs. Bár van, aki azt mondja, Péter azzal állt elő, hogy apja elment dolgozni, mások arról beszéltek, az asszony már akkor is aggódott, ha férje később ért haza az erdőről. Az pedig fura, hogy pár óra késésnél aggódik valaki, viszont hónapok elteltéve sem jelenti be férje eltűnését. Péter, az elkövető közfoglalkozottként dolgozott Péter a településen dolgozott közfoglalkoztatottként. Kerestük a település polgármesterét, Oravecz Rolandot is, de nem szeretett volna az üggyel kapcsolatban nyilatkozni.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az 58 éves férfival szemben, akit a nyomozók – kihallgatását követően – őrizetbe vettek. A hatóság tagjai az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.
   

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elfelejtett melltartót venni a nyitott blúza alá a Next Top Model Hungary versenyzője - kép

origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

mandiner.hu

Közgazdász a NatCon-botrányról: Itt egy egész hazugsághegy omlik össze, esik szét darabjaira (VIDEÓ)

ripost.hu

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok, nem is kell rá sokat várniuk

mandiner.hu

Magyarország szoros szövetségese veheti át az uralmat az Európai Unióban

origo.hu

Meglepő véleménye van a modellkedésről Kiszel Tünde lányának

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Okosabb vagy, mint egy általános iskolás? Ebből a tesztből kiderül!

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

POLITIK

Sulyok Tamás: Magyarország nem adja fel szuverenitását

POLITIK

Elfogadják-e végre a migránstörvényt a brit parlamentben?

POLITIK

Magyar Pétert már körbefonta a dollárbaloldal