POLITIK

Amerikai orvosok eltörölnék a nemek megjelölését a születési bizonyítványban

Az amerikai orvosszövetség (AMA) nemrég elfogadott egy javaslatot, amely szerint el kell törölni a nemek megjelölését a születési bizonyítványban, vagyis többé nem derülne ki ebből a fontos dokumentumból, hogy a gyermek fiú vagy lány.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az AMA igazgatósága megszavazta azt a javaslatot, amely értelmében az Egyesült Államok legnagyobb, 240 ezer tagot számláló orvosszövetsége lobbizni fog azért, hogy a születési bizonyítványból eltöröljék a nemek megjelölését. Ennek értelmében a születési nemet már csak adatgyűjtés céljából rögzítik, de az információ nem lesz nyilvános, a hivatalos papíron nem fog szerepelni – olvasható az Origo cikkében.

Ezzel az AMA szerint elérhetik, hogy a gyermeket kevesebb diszkrimináció érje fiatal korában és felnőttként egyaránt, hiszen saját maga dönthet arról, hogy melyik nemhez szeretne tartozni.

Megdöbbentő, hogy éppen az amerikai orvosszövetség dönt úgy, hogy figyelmen kívül hagyja a biológiát és beáll az LMBTQ-propaganda által kijelölt sorba.

„Jelenleg csak 10 állam engedélyezi a nemsemleges megjelölést a hivatalos dokumentumokon (…) A már létező AMA szabályzat elismeri, hogy minden egyénnek joga van eldöntenie, hogy milyen nemhez tartozik, valamint milyen a szexuális irányultsága. Az egyének magánélethez való joga és a diszkrimináció elkerülése érdekében az Egyesült Államokban el kell távolítani a nemeket a születési bizonyítványból” – áll a szervezet közleményében, amely egyébként néhány hónapja azzal került a hírekbe, hogy támogatják a kiskorúak nemváltását.

Teljes a káosz

Transzneműekből álló BLM-párti zenekar tiltakozott egy fürdő előtt, amiért a spa alkalmazottjai nemrég a nőknek fenntartott részből elküldtek egy transznemű nőt – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A transzneműekből álló zenekar a tiltakozás keretében élőben lépett fel a Los Angeles-i spa előtt. A fürdő azután került középpontba, hogy a múlt hónapban a látogatók kérésére az alkalmazottak kiküldtek egy transznemű, de férfi nemi szervekkel rendelkező nőt az uszoda nőknek fenntartott részlegéből.

Az esettel kapcsolatban összesen öt nő tett feljelentést a Los Angeles-i rendőrségen. Az egyik feljelentést tevő nő még azt is szóvá tette, hogy a transznemű nő teljesen meztelenül lépett ki a jakuzziból, és teljesen tisztán láthatóvá vált férfi nemi szerve, ami őt felzaklatta és megijesztette.

„Los Angeles város a miénk nem a fasisztáké! Queers Bash Back” – írta a zenekar az Instagram-bejegyzésében, ahol a tiltakozó előadást népszerűsítették. A Queers Bash Back egy mozgalom neve, amely „elutasítja a heteronormatív asszimilációt, és az emberek teljes felszabadulása mellett áll”.

A zenekar transzfóbnak nevezte az összes olyan politikust és LMBTQ-szervezetet, amelyek nem ítélték el, vagy nem tettek nyilatkozatot a fürdőben történtekkel kapcsolatban.

A június végén történt incidens után több tiltakozást is rendeztek a fürdő területén. A spa-t támogató demonstrálókat az antifasiszták fegyveresei megtámadták, egy nőt leszúrtak, egy egyházi személynek pedig szétvertek egy gördeszkát a fején.

A vallásos tüntetők és a feminista demonstrálók július 17-én is tüntettek a fürdő előtt annak érdekében, hogy a kizárólag nőknek fenntartott terek védelmét szorgalmazzák.

Az egyik tiltakozáson egy anya arról is beszámolt, hogy a hatéves kislányát több mint egy éve hozta el a fürdőbe, amikor is a női részleg egyik pezsgőfürdőjén kellett egy férfival osztozniuk, ami megrendítő élmény volt számukra állítása szerint – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?