Létrehozva: 2021.08.04.

Amerikai orvosok eltörölnék a nemek megjelölését a születési bizonyítványban

Az amerikai orvosszövetség (AMA) nemrég elfogadott egy javaslatot, amely szerint el kell törölni a nemek megjelölését a születési bizonyítványban, vagyis többé nem derülne ki ebből a fontos dokumentumból, hogy a gyermek fiú vagy lány.

Az AMA igazgatósága megszavazta azt a javaslatot, amely értelmében az Egyesült Államok legnagyobb, 240 ezer tagot számláló orvosszövetsége lobbizni fog azért, hogy a születési bizonyítványból eltöröljék a nemek megjelölését. Ennek értelmében a születési nemet már csak adatgyűjtés céljából rögzítik, de az információ nem lesz nyilvános, a hivatalos papíron nem fog szerepelni – olvasható az Origo cikkében.

Ezzel az AMA szerint elérhetik, hogy a gyermeket kevesebb diszkrimináció érje fiatal korában és felnőttként egyaránt, hiszen saját maga dönthet arról, hogy melyik nemhez szeretne tartozni.

Megdöbbentő, hogy éppen az amerikai orvosszövetség dönt úgy, hogy figyelmen kívül hagyja a biológiát és beáll az LMBTQ-propaganda által kijelölt sorba.

„Jelenleg csak 10 állam engedélyezi a nemsemleges megjelölést a hivatalos dokumentumokon (…) A már létező AMA szabályzat elismeri, hogy minden egyénnek joga van eldöntenie, hogy milyen nemhez tartozik, valamint milyen a szexuális irányultsága. Az egyének magánélethez való joga és a diszkrimináció elkerülése érdekében az Egyesült Államokban el kell távolítani a nemeket a születési bizonyítványból” – áll a szervezet közleményében, amely egyébként néhány hónapja azzal került a hírekbe, hogy támogatják a kiskorúak nemváltását.

Teljes a káosz Transzneműekből álló BLM-párti zenekar tiltakozott egy fürdő előtt, amiért a spa alkalmazottjai nemrég a nőknek fenntartott részből elküldtek egy transznemű nőt – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében. A transzneműekből álló zenekar a tiltakozás keretében élőben lépett fel a Los Angeles-i spa előtt. A fürdő azután került középpontba, hogy a múlt hónapban a látogatók kérésére az alkalmazottak kiküldtek egy transznemű, de férfi nemi szervekkel rendelkező nőt az uszoda nőknek fenntartott részlegéből. Az esettel kapcsolatban összesen öt nő tett feljelentést a Los Angeles-i rendőrségen. Az egyik feljelentést tevő nő még azt is szóvá tette, hogy a transznemű nő teljesen meztelenül lépett ki a jakuzziból, és teljesen tisztán láthatóvá vált férfi nemi szerve, ami őt felzaklatta és megijesztette. „Los Angeles város a miénk nem a fasisztáké! Queers Bash Back” – írta a zenekar az Instagram-bejegyzésében, ahol a tiltakozó előadást népszerűsítették. A Queers Bash Back egy mozgalom neve, amely „elutasítja a heteronormatív asszimilációt, és az emberek teljes felszabadulása mellett áll”. A zenekar transzfóbnak nevezte az összes olyan politikust és LMBTQ-szervezetet, amelyek nem ítélték el, vagy nem tettek nyilatkozatot a fürdőben történtekkel kapcsolatban. A június végén történt incidens után több tiltakozást is rendeztek a fürdő területén. A spa-t támogató demonstrálókat az antifasiszták fegyveresei megtámadták, egy nőt leszúrtak, egy egyházi személynek pedig szétvertek egy gördeszkát a fején. A vallásos tüntetők és a feminista demonstrálók július 17-én is tüntettek a fürdő előtt annak érdekében, hogy a kizárólag nőknek fenntartott terek védelmét szorgalmazzák. Az egyik tiltakozáson egy anya arról is beszámolt, hogy a hatéves kislányát több mint egy éve hozta el a fürdőbe, amikor is a női részleg egyik pezsgőfürdőjén kellett egy férfival osztozniuk, ami megrendítő élmény volt számukra állítása szerint – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett