Létrehozva: 2020.03.08.

Amerikában a koronavírus-járvány ellenére nem mondják le a tömegrendezvényeket, folytatódik a kampány

Hogy mi lesz ebből, senki sem tudja. Az USA-ban az egyre inkább kibontakozó koronavírus-járvány ellenére folyatódik az elnökválasztási kampány. Trump elnök kijelentette, hogy ő egyáltalán nem fél a fertőzéstől. „Uraljuk a helyzetet!”- jelentette ki.

Pedig a koronavírus egyre közelebb jár a Fehér Házhoz. Egy konzervatív szimpatizánsokat összehívó több ezres rendezvényen néhány napja például egy légtérben, az elnöktől alig néhány méterre állt egy férfi, akiről később bebizonyosodott, hogy fertőzött a koronavírussal.

A Fehér Ház közleménye szerint sem Trump sem Pence alelnök nem került kapcsolatba a fertőzöttel a konferencián, Trump pedig azt mondta, hogy

„Egyáltalán nem aggódom. Jó munkát végeztünk.”

Az elnöknek nem áll szándékában lemondani a közelgő kampányeseményeket sem.

Szombaton a koronavírussal megfertőződött, hivatalosan megerősített esetek száma elérte a 442-őt az Amerikai Egyesült Államokban, a halálos áldozatok száma egyelőre 19. A legtöbb fertőzött érdekes módon a nyugati parton, Washington államban van, itt 103-an betegedtek meg. Ennek oka valószínűleg az államban található nagy számú kínai népesség, akik közül a Hold-újév alkalmával több tízezren jártak az anyaországban.

Egy amerikai tengerész Olaszországban, egy nápolyi támaszponton járva fertőződött meg.

 

Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek fertőző betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója kijelentette, hogy az új típusú koronavírus elsősorban a komoly betegségekkel – például szív- és tüdőbetegséggel vagy cukorbajjal – küszködő idősebb korosztályra veszélyes.

„Az idősebbek alaposan gondolják meg, hogy repülőre szállnak-e vagy nekivágnak egy hosszasabb utazásnak, amelynek során bármilyen fertőzésnek áldozatul eshetnek” – fogalmazott az orvosprofesszor.

Mike Pence alelnök hangsúlyozta, hogy a nem idős és nem krónikus betegségben szenvedő amerikaiak számára a vírusfertőzés kockázata alacsony.

Pénteken az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ új irányelveket hozott nyilvánosságra a honlapján. Ezekben szintén azt tanácsolják, hogy a 60 éven felüliek és a komoly krónikus betegségben szenvedők maradjanak otthon, ameddig csak tehetik, ne menjenek moziba, zsúfolt bevásárlóközpontba és templomba sem.

A San Francisco közelében veszteglő Grand Princess üdülőhajón a tesztek elvégzése után 21 koronavírussal fertőzött embert találtak – jelentette be washingtoni sajtóértekezletén Mike Pence amerikai alelnök. A hajót egy katonai támaszponton helyezik karanténba.

New York államban szombaton este 13 új koronavírus-esetet jelentettek be, így 89-re nőtt a fertőzött lakosok száma.

Andrew Cuomo, New York-i kormányzó sajtótájékoztatón jelentette be a friss megbetegedéseket, azt mondta, hogy ez nap sokkoló a New York-i emberek számára, mivel az elmúlt 24 órában a halálos áldozatok száma több mint kétszeresére nőtt, egyúttal bejelentette, hogy rendkívüli állapotot hirdet.

„Nem azt, mondom, hogy legyünk nyugodtak, azt mondom legyünk realisták. Kérem, hogy ne érzelmi alapon közelítsük meg a koronavírus-járvány kérdéseit. Értsük meg és ne fújjuk fel a lényeges információkat.” hangsúlyozta a kormányzó.

Egyúttal bezárással fenyegette meg azokat a kereskedelmi egységeket amelyek aránytalanul felemelik egyes termékek árát. New Yorkban az elmúlt napokban már 25 ezer forintot is elkértek egy flakon kézfertőtlenítőért.

Meglepő módon ugyanakkor bejelentette, hogy nincs értelme korlátozni a tömegrendezvényeket, sporteseményeket.

Pedig a fertőzöttek száma várhatóan még nagyobb lesz, ugyanis egy New-York-i kórházban 40 orvos, ápoló került kapcsolatba egy fertőzött Uber sofőrrel., Az illető különféle panaszokkal jelentkezett a kórházban, de csak később derült ki róla, hogy koronavírussal fertőződött.

New York állam 89 koronavírus-esetéből hetven egy kisvárosban, Westchesterben található, ahol mindannyian egy fertőzött manhattani ügyvédtől kapták el a betegséget.

Trump elnök ennek ellenére ugyancsak nem mond le egyetlen nagy kampányrendezvényt sem. Ezt a brazil elnökkel, Bolsonaroval közös díszvacsora után jelentette be.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lenyűgöző ez az apró francia falu, imádják a turisták

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

travelo.hu

Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Ma tartja utolsó beszédét Brüsszelben Ursula von der Leyen

POLITIK

Az egri polgármester DJ Dominique megöléséről beszélt

POLITIK

Háborús pszichózis: Óriási fegyverkezésbe kezdenek a britek

POLITIK

Már félmillió ukrán katona esett el a háborúban