Létrehozva: 2020.10.08.

Állandó a készültség: Döbbenetes, mi történt éjszaka a magyar határnál

Minden irányból érkeznek a mingránsok, és próbálnak bejutni Magyarországra. Egész éjszaka adtak feladatot határőreinknek.

Villány:
2 külföldit tartóztattak fel a rendőrök Villány térségében, szerdán késő éjszaka 23 óra 35 perckor. A férfiak marokkói és palesztin állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.​
Sárhát:
6 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök 0 óra 15 perckor Sárhát térségében. A hat férfi szír állampolgárnak vallotta magát.
Személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Így a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Hercegszántó:
4 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök 0 óra 30 perckor Hercegszántó-Hóduna külterületén. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Így a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Hercegszántó: 8 további illegális migránst tartóztattak fel a járőrök 0 óra 45 perckor Hercegszántó-Hóduna külterületén. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat.

Személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Így a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A feltartóztatott külföldieket a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági zárhoz.
Beremend:
1 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök 1 óra 50 perckor Beremend térségében. A férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni.
Vele szemben az intézkedések folyamatban vannak.
Madaras: 12 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök 4 óra 40 perckor Madars külterületén. A csoport tagjai szír, egyiptomi, palesztin, illetve szomáliai állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Így a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Bábolna: Embercsempészeket fogtak el a rendőrök Bábolna térségében hajnali 4 óra 35 perckor az M1-es autópálya 93. kilométerszelvényében. Az Ausztria irányába haladó járművekben a koszovói és a moldáv sofőrökön kívül összesen tizenhárom, magát szír állampolgárnak valló ember utazott. A magyar, illetve lengyel honosságú gépkocsikat – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi, illetve a Székesfehérvári Osztályának információi alapján állítottak meg. Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 32 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 15 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 17 fő bejutását pedig megakadályozták.
Az egyenruhások 2020. október 8-án 0 óra és 24 óra között nyolc esetben, összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak afgán, szír, líbiai, marokkói, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 17 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.
A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2020. október 9-én 4 óra 10 perckor Budzsak térségében hét külföldit tartóztattak fel, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Tompa közúti határátkelőhelyen a rendőrök 2020. október 9-én 5 óra 40 perckor egy Szerbia irányából belépő kamion átvizsgálása során a jármű alvázán elbújva egy külföldit találtak. A magát palesztin állampolgárnak valló férfi jogellenesen próbált bejutni az ország területére. A migráns sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Építészetileg is különleges a sziklahasadékba épített kápolna

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

mandiner.hu

Műsorváltozás a Hír Tv-ben: adásba kerül a Frizbi Tv Varga Judittal készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

travelo.hu

Ezek a legjobb húsvéti családi programok

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett