KÜLFÖLD

Afgán szerelme megfojtotta a hetvenes éveiben járó nagyit Svédországban

A bevándorló 2015-ben érkezett az országba, ahol a menedékjog iránti kérelmét elutasították. Akkor fellebbezett és azóta is ott él.
  • Szerző: SZM

“Elkezdtem őt csókolgatni, de közben megijedtem és megfojtottam”. A gyilkosságról ezt vallotta a rendőrségen az a 20 éves afgán migráns, aki 2015-ben érkezett Svédországba. A menedékjog iránti kérelmét elutasították, de ezt a döntést a Migrációs Bíróságnál megfellebbezte és idén még mindig ott élt...

Négy évvel ezelőtt felkarolta őt egy 70 éves hölgy, egy nyugdíjas tanárnő, aki amúgy lelkesen támogatta a bevándorlókat. Rajta is segíteni akart, ám a kapcsolatukból tavaly romantikus “szerelem” lett. Az időtájt a nagymama korú nő azt írta a naplójába, hogy “nem kellene vele kapcsolatba lépnem, de boldoggá szeretném tenni”.

Ám idén, június 27-én megtörtént a tragédia. Miután az afgán fiatal megfojtotta a tanárnőt, maga jelentkezett a rendőrségen. Ott – a fentieken kívül – csak annyit mondott, hogy az idős asszony “valami hülyeséget csinált”, de ennél több egyelőre nem derült ki. A bűntett tárgyalása rövidesen elkezdődik.

Forrás: Fdesouche

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?