POLITIK

A veszélyhelyzet 71. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3641 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 473 főre emelkedett az elhunytak száma, 1509-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1659 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 510 fő igényel kórházi kezelést, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az operatív törzs célja, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsa az életet.

Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

További cikkek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos témában:

Az Egyesült Államokban már 94 ezer halott a koronavírus miatt

Koronavírus – Minden magyar-román határátkelő megnyílik

Koronavírustesztek: veszélyben az élsportolóink, 29 minta pozitív

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?