POLITIK

A veszélyhelyzet 35. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: RIPOST

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1579 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 12 beteg. Ezzel 134 főre emelkedett az elhunytak száma és 192-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

A Pesti úti idős otthonban a fertőzöttek száma 212-re, az elhunytak száma 13 főre nőtt.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Koronavírus-járvány a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 2 millió fölé került kedden, a délelőtti órákban

2.005.549

-ra nőtt a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

A halálesetek száma

126.858,

meggyógyult

485 987

ember.

Információk a kijárási korlátozásról

Csütörtökön jelentette be Orbán Viktor, hogy a kijárási korlátozás határozatlan ideig meghosszabbodik.

Marad az üzletek nyitvatartási korlátozása

„Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyag- töltőállomás kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.„

A dohányboltok is csak 15 óráig lehetnek nyitva

A péntektől hatályos kormányrendelet értelmében a dohányboltoknak is be kell zárniuk 15 órakor, erre a változtatásra azért volt szükség, mert azt tapasztalták, hogy a dohányboltok gyűjtőhelyekké váltak.

Kitoloncolják a Szent Lászlóban őrjöngő irániakat

Kiss Róbert az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a korábban már kiutasított iráni állampolgárok közül 11-et csütörtökön szállítanak haza, közülük nyolcan önként távoznak. Április 23-án három további iránit toloncolnak ki Magyarországról.

Újabb védőfelszerelések érkeztek Magyarországra

A mostani szállítmánnyal 10 millió 700 ezer maszkot, 900 liter fertőtlenítő folyadékot és 24 600 izolációs köpenyt kapott Magyarország – emelte ki Facebook oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter a hazánkba érkezett védőfelszerelések kapcsán.

Kapcsolódó hírek:

Újabb 12 magyar beteg halt meg koronavírusban

Sok diák érettségizni akar

Már 2 millió koronavírus-fertőzött van a világon

Kitoloncolják a Szent Lászlóban őrjöngő irániakat

Müller Cecília: Megfelelő a koronavírus-járvány elleni védekezés

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?