KÜLFÖLD

Itt a bizonyíték: a vakcina tényleg legyőzi a Covidot – beszéljenek a számok!

Még a tudósok is ámulatba estek: jóval meghaladja a várt szintet a vakcinák hatékonysága. Mutatjuk, mik a legfrissebb adatok.
  • Szerző: Ripost

Mindössze 32 beoltott személy került kórházba Covid-19-cel az elmúlt hónapokban az Egyesült Királyságban – derül ki a legfrissebb kutatási eredményekből. Ez azt mutatja, hogy a vakcina tényleg legyőzi a Covidot. A kutatás minden olyan beteg eredményeit megvizsgálta, akik az Egyesült Királyság kórházaiba kerültek a Covid-19-cel – beleértve azokat is, akik legalább már egy oltást megkaptak és elegendő idejük volt az immunitás kialakítására – írja a The Telegraph.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kezelésre felvett csaknem 75 ezer emberből csak 32 oltott volt kórházban az Egyesült Királyságban. Fotó: MTI/Balázs Attila

Az eredmények azt mutatják, hogy a szeptember és március között kórházakba felvett 74.405 Covid-19-eset közül mindössze 32 olyan beteg volt, aki már kapott oltást legalább három héttel korábban.

Rendkívül hatékonyak az oltások

A kutatók várakozásait is felülmúlta a vakcinák hatékonysága. A tudósok szerint az eredmények – amelyek 2300 betegnél körülbelül egy esetet jelentenek – azt mutatták, hogy az oltások rendkívül jól működtek, jóval meghaladva a várt szintet.

Takács Zsuzsanna belgyógyász beolt egy idős férfit a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinájával az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontján

Az Egyesült Királyságban több mint 33 millió ember kapott már legalább egy oltást. Fotó: MTI

Calum Semple kutató professzor a Liverpooli Egyetemről azt mondta, hogy az eredmények azt mutatják, hogy „az oltások rendkívül hatékonyak”. Nem csak működnek, de rendkívül jól működnek!„

A kutatómunka nem állt le: zajlanak a további vizsgálatok

A kutatók a részletes eredményeket – amelyek bemutatják, milyen jól hatnak már az első dózisok a kórházi ápolásra és a halálesetekre vonatkozóan – átadják a Sürgősségi Tudományos Tanácsadó Csoportnak. Eközben további tanulmányok folynak annak megállapítására, hogy az emberek milyen szintű védelmet kapnak két adag Covid-vakcina után. A további részletekből az is kiderül, hogy azoknak, akik oltás után kerültek kórházba a Coviddal, enyhébb tüneteik voltak- e, mint azoknak, akik még nem kaptak oltást.

Nagy Britanniában több mint 33 millió ember kapott legalább egy oltást

A brit kormány hivatalos adatai szerint az Egyesült Királyságban december 8. és április 19. között 33.032.120 ember kapta meg legalább az első adag oltást. 10.425.790-en már a második dózison is túl vannak. A legfrissebb adatok szerint szeptember óta kevesebb mint 2000 Covid-19-beteget láttak el kórházban.

Jó hír, hogy a koronavírus okozta halálozások egy hónap alatt kétharmadával csökkentek, az elmúlt 24 órában 33 halálesetet regisztráltak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?