POLITIK

A sztárokat is megrendítette a katasztrófa - ők segítenek a károsultaknak

Az első nagy összegû felajánlást már nagyon sokan követték.
  • Szerző: Ripost

Adakoznak a sztárok a Harvey hurrikán miatt.

A hullámot azonban egy híres színész indította el, ugyanis Sandra Bullock egymillió dollárt ajánlott fel a katasztrófa sújtotta Texas lakóinak.

Az 53 éves színésznő adománya sarkallta kollégáit arra, hogy minél többen kövessék jótékony akcióját. Sőt, valószínűleg a felajánlások sora még nem is ért véget – írja a hirado.hu.

Sandra Bullock felajánlását az Amerikai Vöröskereszt texasi szervezete a People magazinban „hihetetlen ajándéknak” nevezte.

"Egyszerűen csak hálás vagyok, hogy megtehetem " – indokolta az átszámítva negyedmilliárd forintos adományt a színésznő. A filmsztár szerint egy olyan katasztrófa esetén, mint ez az árvíz, félre kell tenni a politikai nézetkülönbségeket. "Két méter magas vízben nincs politika, csak emberek vannak, akiken segíteni kell" – mondta.

Bejelentését egyre többen követik.

Kevin Hart közösségi oldalán keresztül hirdette meg adománygyűjtő programját a Hurricane Harvey Relief Challenge-et, ami már 500 ezer dollárnál jár, maga pedig 50 ezer dollárt ajánlott fel a Vöröskeresztnek.

Kris Jenner lányaival összefogva szintén kedden jelentette be, hogy fél millió dollárt ajánlanak fel a Vöröskeresztnek és az üdvhadseregnek.

Dwayne Johnson Kevin Hart felhívására reagálva nyitotta ki a pénztárcáját és 25 ezer dollárt adományozott a Vöröskeresztnek. Közösségi oldalán azóta ő is pénzt gyűjt a károsultaknak.

Jennifer Lopez és kedvese, Alex Rodriguez is úgy gondolta, hogy egy ilyen helyzetből ki kell venniük a részüket, így ketten együtt 25 ezer dollárt adományoztak.

Chris Brown pedig 100 ezer dollárt küldött egy olyan segélyszervezetnek, amely közvetlenül eljuttatja a pénzt a károsultaknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?