Létrehozva: 2020.04.16.

A szomszédai rátámadtak Gordon Ramsay-re: Idehozod a vírust nekünk!

Vidéki házának szomszédai rátámadtak Gordon Ramsay-re, miután családjával együtt leköltözött Londonból a koronavírus járvány elől. Szabályosan megfenyegették.

A híres szakácsot személyesen és a közösségi médián keresztül is megfenyegették.

„Menjetek el innen! Idehozzátok a vírust Londonból” „Ki fogjuk hívni rátok a rendőrséget!” „ A gazdagok azt hiszik, hogy nekik mindent szabad?”

Ilyen és ehhez hasonló üzeneteket kapott a mesterszakács aki londoni lakását hátrahagyva feleségével és négy gyerekével Cornwallba, Nagy-Britannia dél-nyugati csücskébe költözött, saját 4,4 millió font értékű vidéki otthonába.

Gordon Ramsay dühös szomszédai azzal fenyegetőztek, hogy „feljelentik a rendőrségen”, mivel szerintük az előírások kijátszása az, ha valaki a nagyvárost elhagyva beköltözik egy másik ingatlanába.

Az 53 éves televíziós személyiséget a helyi lakosok szabályosan megtámadták a közösségi médiában, szó szerint azzal vádolva, hogy „behozta a koronavírus fertőzést Cornwallba”, amikor úgy döntött, hogy családját Londonból a tengerpartra költözteti.

Cornwall híres vad, mocsarakkal borított területeiről, hosszú és változatos tengerpartjáról és enyhe klímájáról. A legtöbb helyen apró, elzárt, befelé forduló településeken élnek az emberek. Cornwall az Egyesült Királyság egyik legszegényebb területe.

Hatan költöztek be a család második otthonába. Gordon mellett a felesége Tana, Megan a nagylánya, az ikrei Jack és Holly, valamint a legkisebb lánya Matilda. A község lakói azt akarják elérni, hogy mindannyian menjenek vissza Londonba.

 

A vidéki otthonokba való kiköltözés a húsvéti ünnepek körül több esetben is nagy vihart váltott ki Nagy-Britanniában. A jobb módúak, akik vidéken is rendelkeznek lakóingatlannal jellemzően ide menekültek a nagyvárosokban, mindenekelőtt Londonban dúló járvány elől. Ez azonban, ha szigorúan vesszük a kijárási korlátozásokat, akkor az előírások kijátszását jelenti. Hiszen a bevásárlás, némi testmozgás vagy a halaszthatatlan teendőket leszámítva senki sem hagyhatja el a lakóhelyét.

A vidéki kistelepülések lakói éppen erre hivatkozva követelik ilyen esetekben a rendőrség beavatkozását, a szabályszegők megbüntetését.

Vannak persze olyanok is akik Ramsay védelmére keltek: ”Nem akart semmi rosszat, csak kimentette Londonból a családját. Ti nem ezt tettétek volna?„ – mondta egy hozzászóló a Facebookon.

Volt aki ajándékot, egy nagy csomag friss spárgát is vitt a sztárszakácsnak, szépen becsomagolva letette az ajtaja elé.

Mások viszont nagyon haragszanak rá. Amikor elment a közeli boltba szabályosan rátámadtak. Kiabáltak és fenyegették, hogy hagyja el Corwallt, mert aki Londonból jött az ”biztos fertőzött„

Bár nagyon durván inzultálták, tettlegességre nem került sor és Ramsay mindvégig megőrizte a hidegvérét, nem bocsátkozott vitába senkivel.

De nemcsak emiatt támadják a világhírű séfet. A járvány hírére nagyarányú, sokak szerint eltúlzott leépítésbe kezdett a cégeinél. Az elbocsájtott alkalmazottak közül többen azzal vádolják, hogy a sztárséf és cége úgy bánt velük, mint „egy darab szarral”. A Daily Mail riportja szerint több mint 500 emberrel bontottak szerződést, jelentős részüket emailben értesítették arról, hogy még április közepéig kapják a fizetésüket, de nem garantálják, hogy később tudnak nekik munkát adni.

”Mindannyian keményen dolgoztunk Gordon Ramsay-nek, ő pedig épp akkor szabadul meg tőlünk, mikor a legnagyobb szükségünk lenne a támogatására. A csapat számos tagja elsírta magát attól, ahogy bánt velünk. Nem volt semmiféle figyelmeztetés, egyszer csak behívtak egy találkozóra, és közölték, hogy felbontják a szerződésünket. Brutális volt.„

– mondta a lapnak egyik éttermének 28 éves séfje, aki a Facebookon is szégyenletesnek nevezte Ramsay lépését.

Mindez annak ellenére történt, hogy a brit kormány bejelentette, hogy a bajba jutott cégeknél hajlandó átvállalni a fizetések 80 százalékát a járvány idejére. A Gordon Ramsay Restaurants közleményt adott ki arról, hogy teljes mértékben támogatják a kormány kezdeményezését és igyekeznek annyi munkahelyet megőrizni, ahányat csak tudnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

magyarnemzet.hu

Váratlan fordulat: Lőw Zsolt a Manchester United kispadján találhatja magát

magyarnemzet.hu

Kiderült, ki készítette Magyar Péter kétes adatvédelmi dokumentumát

origo.hu

Hatalmasat hazudott Magyar Péter - lebukott

astronet.hu

Április 24.: Szent György napja, az igazi tavasz kezdete

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Akkora pofonba szaladt bele a TV2 sztárja, hogy a fal adta a másikat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Reális az atomháború veszélye

POLITIK

Korrupcióval gyanúsítanak egy ukrán minisztert

POLITIK

Vesztegetés: Megkezdődött a nyomozás a hídpénz-botrányban

POLITIK

Az oroszok két újabb települést foglaltak el