Létrehozva: 2020.06.06.

A rendőrség nem talált bizonyítékokat az állítólag leköpött színes bőrű kalauznő ügyében

Hónapok óta lázban tartja Nagy-Britanniát egy különös eset. A rendőrség most az ügyészség segítségét és felügyeleti eljárását kéri, mert nem találtak bizonyítékokat.

Már meghaladta az egy milliót az Igazságot Belly Mujingának címet viselő petíció aláíróinak a száma. Ő az a kalauznő, akit egy fehér férfi, aki koronavírussal fertőzöttnek mondta magát leköpött a londoni Victoria állomáson. Belly ezután nem sokkal megbetegedett és kimutatták nála a koronavírus fertőzést.

A 47 éves Belly Mujinga nagyon hamar belázasodott, köhögni kezdett és légzési nehézségekkel küzdött, miután egyik munkatársával együtt a furcsa és előzmények nélküli inzultus áldozata lett.

Napokkal ezután mindketten a koronavírus fertőzés jellegzetes tüneteit mutatták. Ezután a Brit Közlekedési Rendőrség elfogatási parancsot adott ki a két vasúti alkalmazottat megfertőző, őket leköpő férfi ellen.

Belly férje később így mesélte el a történteket.

„A férfi a pályaudvaron odalépett a feleségemhez és a kolléganőjéhez. Azt kérdezte, hogy mit keresnek a Victoria pályaudvaron. Miután megmondták neki, hogy itt dolgoznak és szolgálatban vannak, szó nélkül leköpte őket.”

Az eset még március 22-én délután történt. Az asszony kevesebb, mint 2 hét alatt annyira rossz állapotban került kórházba, hogy azonnal lélegeztető gépre kellett tenni. Ezután 3 nappal váratlanul elhunyt.

Az ügy a politika legfelsőbb szintjéig is eljutott, a brit miniszterelnök szóvivője külön megemlékezett a tragédiáról és elfogadhatatlannak, tűrhetetlennek nevezte a történteket, ami mögött akár rasszista indítékok is állhatnak.

A vasutasok szakszervezete Nagy-Britanniában külön közleményt adott ki a tragédiával kapcsolatban, azt sürgetve, hogy a frontvonalban dolgozó, az utasokkal közvetlenül érintkező vasúti alkalmazottak kapjanak ugyanolyan védőfelszerelést, mint a kórházi dolgozók.

Az ügynek egyre nagyobb lett a visszhangja, az elmúlt hetekben már 1 millió aláíró követelte az ügy kivizsgálását. Ráadásul ez az eset és az egész Amerikát lázban tartó George Floyd halála miatti tiltakozássorozat összekapcsolódott. Black lives matter, azaz a feketék élete (is) számít, ez a politikai lényeget összefoglaló szlogen.

Időközben úgy tűnt, hogy a tettes nyomára bukkantak, miután gondosan átnézték a rendelkezésre álló belső videófelvételeket. A tettes ezek szerint egy jól öltözött, öltönyös középkorú férfi volt. Ki is hallgattak egy gyanúsítottat, aki azonban minden tagadott, ráadásul az elvégzett koronavírus teszt is negatívnak bizonyult. Tehát ő biztosan nem fertőzhette meg az áldozatot.

De akkor kicsoda?

Miután a rendőrségi nyomozás ily módon zsákutcába került, a nyomozók az ügy kényes jellegére, a kiváltott közfelháborodásra tekintettel a Crown Prosecution Service, vagyis a királyi ügyészség segítségét és felügyeleti eljárás elrendelését kérték.

Az ügyészég most áttekinti a nyomozás eddigi menetét, a megvizsgált bizonyítékokat és állást foglal az ügyben. Nem kizárható az a verzió sem, hogy az elhunyt vasúti alkalmazottat nem az őt leköpő férfi fertőzte meg. A bizonyítási eljárás azért is nehéz mert magát a cselekedet, azt amikor leköpték Belly Mujingát nem vette fel egyetlen kamera sem.

A brit közlekedési rendőrség (British Transport Police), amelyik az ügyet kivizsgálta külön nyilatkozatot adott ki, lényegében a közvélemény megnyugtatására. Biztosítottak mindenkit, hogy mindent megtettek az eset felderítésére és nagyon sajnálják, hogy nem sikerült egyértelmű bizonyítékokat találniuk. Remélik, hogy a koronaügyészi vizsgálat igazolni fogja, hogy mindent elkövettek a tettes kézre kerítése érdekében.

Egyébként a statisztikák szerint csak Londonban 42 vasúti alkalmazott halt meg eddig koronavírus fertőzés következtében.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat