HARCÉL

A nemzetbiztonsági bizottság elé kerülhet a Soros-ügy

Nyilvánvalóvá vált, hogy a bevándorláspárti milliárdos, Soros György személyesen áll a magyar biztos elleni támadások mögött – jelentette ki Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.
  • Szerző: RIPOST

A kormánypárti politikus hétfői nyilatkozata szerint Soros György az általa finanszírozott szervezeteken, médiumokon keresztül próbál nyomást gyakorolni a döntéshozókra. Mindezt azért teszi, mert a magyar emberek nemet mondtak a bevándorlásra – fűzte hozzá.

Nyilvánvaló, hogy a tengeri útvonalakon kívül a balkáni szárazföldi útvonalon érkezik a legtöbb bevándorló az Európai Unió (EU) területére – mondta Böröcz László. Ebben a helyzetben pedig – folytatta – Soros György számára nem mindegy, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes kormány által jelölt uniós biztos tárgyal a nyugat-balkáni országok vezetőivel az EU bővítéséről.

A fideszes politikus megjegyezte, ha a balkáni országok együttműködnek a bevándorlás megállításában, képesek teljesen lezárni a balkáni útvonalat. Böröcz László jelezte, a Fidesz a teljes nyilvánosság híve, s arra kérik a kormányt: adjon tájékoztatást a nemzetbiztonsági bizottságban Soros György Magyarország ellen folytatott tevékenységéről.

A politikus a Magyar Nemzet azon értesüléseire reagált, hogy november elején Soros György felhívta telefonon a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) elnökét, Daniela ­Schwarzert, és azt kérte tőle, járjon közbe Angela Merkel német kancellárnál azért, hogy ne a magyar biztosjelölt kapja a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót az új Európai Bizottságban.

Halász János, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a Magyar Nemzetnek elmondta: Felháborító és Magyarország biztonságát veszélyeztető ügyről van szó. Közölte, hogy felveti a témát a bizottság pénteki, zárt ülésén, ahol egyébként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tart éves beszámolót, valamint az Információs Hivatal vezetőjének éves tájékoztatója is elhangzik.

A keddi Magyar Nemzet emlékeztet: a milliárdos spekuláns közölte Daniela Schwarzerrel, a DGAP elnökével: végzetes veszélyt jelentene az európai integráció egész külső hitelességére, ha a magyar kormány delegálna tisztviselőt a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztra. Soros a véleményét azzal támasztotta alá, hogy szerinte Orbán Viktor magyar kormányfőnek túl szoros és az unióra nézve kockázatos a kapcsolata az oroszokkal és a törökökkel. Schwarzer információink szerint visszautasította Soros György kérését, mondván: „Ez nem így működik.”

Az ilyen beavatkozási kísérlet, különösen németországi vonalon nem szokatlan Sorostól és embereitől -írja a lap. Korábban a Jerusalem Post izraeli lap nyomán a magyar sajtó is beszámolt arról, amikor a milliárdos spekuláns a német autógyárak segítségével gyakorolt volna nyomást a magyar kormányra.

Az izraeli lap 2018 márciusában olyan hangfelvételek birtokába jutott, amelyeken Dénes Balázs, a Civil Liberties Union for Europe (CLUE) Soros-szervezet ügyvezetője arról beszél, hogyan lehetne nemzetközi nyomást helyezni Magyarországra, hogy a külföldről finanszírozott civil szervezetekre vonatkozó törvényt megváltoztassák. – Keményen dolgozunk.

Egy agytröszt képviselőjével találkozom a héten, ez egy olyan szervezet, amely komoly befolyással bír a német kormányra, a német külügyminisztériumra, elviszem nekik a törvényszöveg másolatait, amelyet épp most fordíttattam le magyarról, és elmagyarázom nekik, hogy mit kell tenniük a törvény ellen – mondta Dénes.

A CLUE ügyvezetője kiemelte: „Németország a német befektetők és a cégek miatt egy nagy befolyással bíró játékos Magyarországon. Szóval ha a német külügyminisztérium akar valamit, akkor megszerzi, vannak erre eszközeik” – hallható a felvételeken.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?