Létrehozva: 2021.07.24.

A Momentum támogatja a nemátalakító műtéteket és beengedné az LMBTQ-propagandát az iskolákba

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András szavazatszerzés reményében különböző ígéreteket tett az LMBTQ-közösségnek.

Donáth Annával közösen melegeknek, transzneműeknek és egyéb szexuális kisebbségek tagjainak ígérték meg, hogy ha kormányra kerülnek, Magyarországon is házasodhatnak és gyermekeket fogadhatnak örökbe az azonos nemű párok, és a nemátalakító műtéteket, valamint az iskolai felvilágosítást is támogatják. Ezzel a lépéssel a Momentum ismételten bebizonyította, hogy a pártot Brüsszelből irányítják, mivel gondolkodás nélkül hajtják végre az onnan érkező ukázokat. Nem meglepő módon a baloldali párt követelései szinte szóról szóra megegyeznek azzal, amit az Európai Bizottság követel a magyar kormánytól.

Fekete-Győr András és Donáth Anna egy élő videóüzenetben beszéltek arról, hogy támogatják a nemátalakító műtéteket, illetve az azonos nemű párok házasságát is. A Momentum honlapján azonban ennél több részlet is kiderül: például, hogy Fekete-Győr Andrásék kiállnak az iskolai LMBTQ-propaganda mellett is. Szerintük biztosítani kell a megfelelő szexuális felvilágosítást az iskolában. „A szexuális élet nem lehet tabu − különböző korosztályoknál más-más módon és mértékben, de természetesen kell kezelni a témát.” Azt is hozzáteszik, hogy „meg kellene jelennie a különböző párkapcsolati mintáknak és családmodelleknek. A pedagógusok tájékozottsága és elfogadó hozzáállása e témában a képzésük során megalapozandó.” A videóban Fekete-Győr András arról is beszélt, hogy a nemváltoztatást is engedélyeznék, és így a nemátalakító műtéteket is, az azonban nem derül ki, hogy mindezt hány éves kortól. Ígéretet tett arra, hogy a 2020-ban életbe lépett, 33-as paragrafusként ismert törvényt visszavonják, és visszaállítják a korábban működő nemváltoztatás jogát.

Brüsszelből irányítják a Momentumot

Mindezek az ígéretek világosan mutatják, hogy a Momentum teljes mértékben brüsszeli parancsra cselekszik. Ahogyan az az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljáráshoz csatolt leveléből kiderült, be kell engedni a szexuális propagandát az iskolákba. Vitatják azt, hogy a szülőknek lenne a joga, hogy ők döntsék el, mikor, milyen formában ismertetik meg a szexualitás kérdését. A Bizottság szerint vannak jogok, amelyek megelőzik a szülők jogát, és ezzel jól láthatóan a Momentum is egyetért.
A Momentum pártalapítványa körül külföldi befolyás rajzolódik ki több újságcikk szerint is. Holland és német liberális pénzekkel egyaránt támogatták a Momentum politikusait. A párt több millió forintos támogatást tett zsebre a Mark Rutte-féle holland kormánypárt és a német liberális FDP pártalapítványától – írta a Kontra.
Néhány napja óriási botrányt váltott ki a bennfentes.net oknyomozó portál azzal a hírrel, hogy Cseh Katalin momentumos politikus családi cége, valamint a hozzájuk lazán kapcsolódó cégek együttesen 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi közbeszerzést nyertek el. A cikkekből az is kiderült, hogy még a fideszes Ferencvárosi Önkormányzat pénze sem volt büdös a politikai pályára lépése óta folyton csak a fideszes korrupcióval és az EU-s pénzcsapok elzárásával kampányoló Cseh Katalin számára. Ami ennél is érdekesebb, hogy a Momentum pártalapítványa, az Indítsuk be Magyarországot Alapítvány mögött olyan finanszírozók is megjelentek, mint például a Mark Rutte-féle holland kormánypárt pártalapítványa, amely szervezet több millió forintot adott a Momentumnak még 2019-ben. Így már érthető, hogy miért sietett a magyarokat térdelésre kényszeríteni szándékozó Rutte védelmére Fegyőr Bandi és Soproni Tamás is. A holland alapítvány hazai partnere az egykori SZDSZ-es Horn Gábor elnöksége alatt működő Republikon Intézet. A német liberális FDP pártalapítványa is adott több mint 2 millió forintot a Momentumnak még 2019-ben. A szervezet már a nyitólapján hangsúlyozza a Soros György-féle nyílt társadalom gondolatát. Hazai partnerei között pedig feltűnik a Soros alapítványa által bőségesen – 2015-ben közel 60 millió forinttal – pénzelt Political Capital is. Kérdés, hogy mennyire független és befolyásmentes egy olyan párt, amelyet bizonyítottan két különböző ország pártalapítványa is finanszíroz, amelyek szorosan köthetők a Soros-féle álcivil hálózathoz. A magát tisztakezűnek és a korrupcióellenesség élharcosának bemutatni szándékozó Momentum gazdálkodási visszaélései nem most láttak először napvilágot. Emlékezetes, hogy a 2018-as kampányköltéseik miatt korábban már magyarázkodásra kényszerültek. Sőt, a pénzügyi visszaélés olyan súlyú volt, hogy az Állami Számvevőszék még a párt állami támogatásának utalását is felfüggesztette.A tele szájjal diktatúrázó és politikai szándékról beszélő lila pártnak az Állami Számvevőszék felsorolta, hogy milyen problémákat tapasztalt a gazdálkodása során.

A felsorolás minden kétséget kizárt:

A Momentum Mozgalomnál a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatás felhasználása nem volt szabályszerű, átlátható és elszámoltatható. A Momentum a kampányköltések mértékére előírt korlátozás betartása és a választások tisztaságát szolgáló finanszírozási tilalmak tekintetében nem biztosította az átláthatóságát és elszámoltathatóságát. (...)” Mindez felveti azt, hogy:
  • nincsenek valós számlák és teljesítés a párt közzétett elszámolása mögött.
  • a párt törvényellenesen nem, vagy nem teljeskörűen, illetve nem kampánycélra költötte el a támogatást.
  • a Momentum túllépte a törvényben meghatározott finanszírozási korlátozást, és ezzel tisztességtelen előnyhöz jutott a választásokon.
  • a Momentum olyan tiltott hazai vagy külföldi támogatásokból is finanszírozta a kampányát, amely a párttörvényben rögzített tilalomba ütközik.„
Vagyis – az Állami Számvevőszék szerint - a Momentum már az első országgyűlési választását megelőzően kipipálta szinte az összes lehetséges visszaélési formát.A fentiek miatt függesztették fel a Momentum pártfinanszírozását. Az ÁSZ a feltárt tényeket az ügyészségnek továbbította, mivel megítélésük szerint bűncselekmény elkövetésének a gyanúja is felmerült. Bár a nyomozás még folyamatban van a Momentum kampányfinanszírozása miatt, és nem tudunk részleteket annak állásáról, mégis vannak kétségeink a pártnak és a politikusainak tisztakezűségét és függetlenségét illetően. Erre nemcsak Cseh Katalin családjának kétkapuzása enged bennünket következtetni, hanem az is, ha alaposabban megnézzük a párt alapítványa, az ”Indítsuk be Magyarországot Alapítvány„ finanszírozását is. A pártalapítványt egy kuratórium vezeti, amely Diallo Alfa, Szabó Balázs és Végh Tamás vezetése alatt áll. Korábban kuratóriumi tag volt az általunk is bemutatott és a Soproni Tamás vezette Terézváros vagyonkezelőjének dolgozó Pleszel András is, aki azonban a tavalyi évben kiszállt a pártalapítvány igazgatásából, és a Terézvárosi Vagyonkezelő vezetőségét erősíti.

Mark Rutte pártalapítványa pénzelte a Momentumot

Az Indítsuk be Magyarországot 2019-es beszámolójából kiderül, hogy az ÁSZ-szal folytatott jogvita után a pártalapítvány több mint 81 millió támogatást kapott a központi költségvetésből. Ami azonban érdekesebb, hogy az alapítványt ebben az évben 2,5 millió forinttal finanszírozta a De HAYA van Somerenstichting holland civil szervezet is. Ez a civil szervezet Haya van Somerenről, a holland VVD (Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért), tehát a jelenlegi holland kormánypárt fiatalon elhunyt elnöknőjéről elnevezett alapítvány. A párt jelenlegi elnöke Magyarország ”nagy barátja„, a magyarokat nemrég térdelésre kényszeríteni szándékozó holland miniszterelnök, Mark Rutte. A holland kormánypárthoz köthető alapítvány kimondott célja, hogy a demokratikus átmenet alatti országok liberális pártjaival törekszik a kapcsolatait fejleszteni. Az alapítvány az Európai Liberális Fórumnak (EUROPEAN LIBERAL FORUM) is tagja, amely az európai liberálisokat, így a Momentumot is tömörítő ALDE alapítványa. Az ALDE kapcsán egy pillanatra érdemes megemlékezni Guy Verhofstadtról is, aki az ALDE korábbi frakcióvezetője volt. Az Európai Liberális Fórumban a fenti holland szervezettel csapattárs a Republikon Intézet és a Szabadságért Alapítvány is. Sőt, az Európai Liberális Fórum alelnöke volt a közelmúltig a magyar Tóth Csaba, a Republikon Intézet igazgatója. A Republikon kuratóriumi elnöke Horn Gábor, akinek szintén szoros kapcsolatai vannak az öreg spekulánshoz, hiszen öt éven keresztül vezette és koordinálta a Soros Alapítvány oktatási programját. A fentiek ismeretében nem lepődünk meg azon sem, hogy a Momentum két vezéralakja, Soproni Tamás és Fekete-Győr András próbálta kimosdatni a holland miniszterelnök lekicsinylő, gyarmattartókhoz méltó hozzászólását.

A német liberális FDP is milliókkal támogatta a Momentumot

De hogy még kitől kaptak pénzt a momentumosok a 2019-es beszámolójuk szerint? A Friedrich Naumann Alapítványtól, amely a német liberális FDP alapítványa, akik szintén pont a Momentumban látták meg a lehetőséget: több mint 2 millió forinttal támogatták őket. A német alapítvány honlapján nem is árulnak zsákbamacskát, hiszen külön fülön hirdetik a Soros György zászlajára is tűzött nyílt társadalom eszméjét. Állításuk szerint az ilyen társadalomban ”bárki kifejtheti a véleményét„ – ez, ugye az elmélet. A gyakorlatot ismerjük. Az eltérő vélemény megengedhetetlen luxus a liberális univerzumban. De a fentebb már említett Republikon Intézet ”Soros György és Magyarország„ címmel rendezett konferenciát, amelynek támogatója épp a Friedrich Naumann Alapítvány volt. Ezek az alapítványok a Momentum legfőbb finanszírozói és lvi támogatói.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

Dárdai Mártonnal ilyen még nem történt, egyből üzent neki az édesapja

mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat