POLITIK

A migránsok nem sérthetik meg a biztonságos országok határait

A külgazdasági és külügyminiszter a Russia Todaynek adott interjújában beszélt arról, milyen témákban gondolkodik másképpen Budapest, mint Brüsszel – olvasható a 888.hu cikkében.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az interjúban Szijjártó Péter arról beszélt, hogy Brüsszel néha igen
látványos kettős mércét alkalmaz szankcióit és büntetőintézkedéseit tekintve. A tárcavezető szerint önmagában arról sincs egyetértés, mi számít emberi jognak. Míg Szijjártó Péter szerint Magyarország elkötelezett az emberi jogok védelmében, Brüsszel részéről az emberi jogok sokkal inkább ürügyet jelentenek egy-egy politikai akció végrehajtásához – olvasható a 888.hu cikkében.
Az emberi jogokra való hivatkozás ahhoz biztosít alapot, hogy ideológiai, politikai alapon beleszóljanak egyes tagállamok belügyeibe.„

Hogy Brüsszel és Budapest között mennyire nincs egyetértés, azt érzékletesen jelzi, hogy a magyar fél szerint a migráció egy biztonsági kihívás, míg egyes európai országok erre a jelenségre mint alapvető emberi jogra hivatkoznak. Szijjártó Péter szerint azonban egyedül a biztonságos otthonhoz van joga az embereknek. Ezt kell szem előtt tartani.

A migrációra hivatkozva nem lehet biztonságos országok határait megsérteni”

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ha az emberi jogokról beszélünk, akkor először univerzálisan kellene azokat kezelni, és nem a szőnyeg alá söpörni például az üldözött keresztény közösségek ügyét- írta a 888.hu

A teljes cikk a 888.hu portálon olvasható el.

címkék:
És ezeket olvastad már?