POLITIK

A magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak Kaliforniában

Egy idén hatályba lépő törvény szerint azok a fogva tartott férfiak, akik nőnek érzik magukat, kérhetik női börtönökbe való áthelyezésüket. Erre már több példa is akadt, ám az áthelyezett férfiak közül sokan erőszakoskodni kezdtek a női foglyokkal. Válaszul a szexuális bántalmazásokra az intézetekben óvszert, fogamzásgátló szereket és abortusztablettát biztosítanak a raboknak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
címkék:
  • Szerző: Ripost

2021 januárjában lépett életbe Kaliforniában az a törvény, amely lehetővé teszi a magukat nőként azonosító férfi raboknak, hogy áthelyezzék őket női börtönökbe. Azóta csaknem 300 áthelyezési kérelem érkezett, amelyek közül csupán hatot nem bíráltak el, a többit engedélyezték. Igaz, eddig mindössze húsz áthelyezést hajtottak végre.

A magukat nőnek kikiáltó férfi rabok több esetben erőszakoskodtak a valóban nőnemű rabtársaikkal.

Erre válaszul Kalifornia női börtöneiben óvszert és fogamzásgátló szereket kezdtek el osztogatni. A baloldali feminista szervezet, a WOLF július 15-én azt közölte, hogy a közép-kaliforniai létesítményekben elkezdték ezeket az eszközöket biztosítani. A szervezet szerint ez „a hivatalnokok hallgatólagos beismerése, miszerint a nőket meg lehet erőszakolni, ha a férfiakkal közös börtönbe helyezik el őket, ami a fogvatartottak legrosszabb rémálma”.

Az egyik börtön fogvatartottja a Timesnak elmondta: a börtönőrök figyelmeztették őket, hogy számítsanak szexuális erőszakra.

A WOLF felidézi, hogy korábban egy női elítélt segítségért könyörgött az ügyben. „Hogyan érezhetjük magunkat biztonságban a közösségünkben, amikor segítséget kérünk, de semmit se kapunk?

Valakit érdekel egyáltalán, hogy 100 kilós és 188 centis férfiakkal vagyunk kénytelenek együtt élni, akik többek között nők ellen elkövetett szexuális erőszak miatt vannak börtönben?

A börtön tisztviselői figyelmeztettek minket, hogy több férfi elítélt is érkezik majd, akit súlyos vádak miatt zártak börtönbe” – mondta a segítséget kérő elítélt. A Santa Monica Observer lapnak

Amber Jackson elárulta, hogy az ő börtönükbe áthelyezett több transznemű személynek is férfi-nemiszerve van, illetve HIV-pozitívak.

Jackson szerint ezek a férfiak visszaélnek az adottságaikkal és sok női rabbal szexelnek.

A WOLF további információkat is közölt a börtönviszonyokról. A szervezet jelentése szerint a közelmúltban az orvosi helyiségekben

új plakátok jelentek meg, amelyek terhes rabokat ábrázolnak, és vázolják, hogy ilyen esetben milyen lehetőségeik vannak, az abortusztól kezdve az örökbeadáson át a terhesgondozásig.

A poszteren szerepel továbbá, hogy a nőknek joguk van különböző fogamzásgátló módszereket használni és tanácsadást kérni.

A szervezet ugyanakkor azt is közölte, hogy több kaliforniai női börtönben fokozzák a biztonsági intézkedéseket annak érdekében, hogy a nők mellett élő, potenciálisan veszélyes és erőszakos férfiakat kordában tudják majd tartani.

A mostani rendelkezések ellenére a kaliforniai börtönökben továbbra is törvénytelennek tekintenek minden szexuális tevékenységet.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?