Létrehozva: 2016.04.14.

A lázadó dolgozók miatt nem nyitnak ki a boltok most vasárnap?

Egymásra licitál a Tesco és az Auchan, hogy valaki bemenjen vasárnap is dolgozni. A Sparnál még egyeztetnek, de a munkaerõnek nem nagyon akaródzik bekapcsolni a pénztárgépet.

Úgy tűnik, a nagyobb szupermarketláncok mindent megtesznek, hogy munkaerőt szerezzenek most vasárnapra, hiszen ha találnak embert, akkor már most is kinyithatnak. Ez azonban nem olyan egyszerű, a dolgozók lázadnak, a Spar képviselője a %RIPOST%-nak is megírta: az alkalmazottak nagy részének esze ágában sincs bekapcsolni a pénztárgépet vasárnap:

A munkavállalóinkat megosztja az intézkedés: kisebbik részük örül, hogy vasárnapi munkavégzés esetén bérpótlékhoz juthat, viszont a dolgozóink túlnyomó része nem örül annak, hogy elvesztették a vasárnapi pihenőnaphoz való jogukat.

 

A Tescónál és az Auchannál is hasonló lehet a helyzet, máskülönben nem kellene egymásra licitálniuk, hogy találjanak munkásokat most vasárnapra. Azt az Index már tegnap megírta, hogy a Tescónál 200 százalékos, vagyis háromszoros pénzt ígérnek azoknak, akik felveszik a munkát 17-én, mi pedig megtudtuk, hogy a konkurenciánál, az Auchannal, még ennél is többet kaszálhat, aki a család helyett a melót választja.

A madaras Tescónak ugyanis - belső informátorunk szerint - akár négyszeres pénzt is megér, hogy mielőbb kinyithasson. Fel is hívtuk őket, de erre nem reagáltak, általánosságban pedig csak annyit mondtak, hogy küldenek közleményt, amint tudják, mikor nyitnak majd ki.

Inkább vásároljunk be szombaton

Próbáltuk kideríteni azt is, hogy mit terveznek a nagyobb hálózatok az újranyitással kapcsolatban, de egyelőre maguk az érintettek sem igazán tudják. A Lidl például közleményben közölte, hogy nem nyitja ki üzleteit most vasárnap, a hivatalos verzió szerint:

"Felelős vállalatként az áruházlánc a munkavállalók érdekeit is szem előtt tartva megvizsgálta a boltok működési rendjét, mely alapján a Lidl úgy döntött, hogy a közel 4000 dolgozójának érdekeit képviselve, az elkészült heti munkaidő-beosztásokat tiszteletben tartva, méltányos módon most vasárnap még nem nyitja ki üzleteit."

Mindezt akár úgy is értelmezhetjük, hogy nem találtak senkit, aki hajlandó kifényesíteni az almákat a zöldséges pulton, vagy feltakarítani a kiöntött kólát. Az Aldi válasza is hasonló volt, ők annyit írtak, betartják a jogszabályokat, de majd szólnak, ha tudják, hogy mikor nyitnak ki először vasárnap. A CBA-t is kerestük, de nem értük el, ha ez változik, elmondjuk, ígérjük.

Szóval egyelőre senki nem tud semmit arról, mikor melyik üzlet nyit ki, és az sem könnyíti meg a helyzetet, hogy mire rendeződnének a viszonyok, szerződések, eljön május elseje, ami vasárnap, de piros betűs ünnepnap is egyben, vagyis az üzletek így sem, úgy sem szolgálhatnák ki a vásárlókat. Szóval, ha esetleg most vasárnap reggel jön rá, hogy kevés a nyak az ebédhez, azt javasoljuk, inkább oda menjen, ahová az utóbbi egy évben járt...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

hirtv.hu

Iránytű Intézet: Magyar Péteré a legerősebb ellenzéki párt, de a Fideszt nem veszélyezteti + videó

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába